avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuz

in cazul in care angajatorul iti spune ca te concediaza dar te obliga sa-ti dai singur demisia si iti impune sa platesti echipamentul,in cazul de fata uniforma,este legal sa procedeze asa?La societatea noastra regulamentul spune ca in cazul in care esti concediat nu platesti echipamentul,uniforma,dar in cazul demisiei angajatului ,uniforma se plateste.In cazul nostru sintem obligati sa ne scriem demisiile tocmai pt a plati uniforma,insa exista riscul de a nu mai beneficia de ajutor de somaj.Este legal cum procedeaza angajatorul?
Cel mai recent răspuns: sensei , utilizator 20:29, 8 August 2010
Legea nu diferentiaza angajatorul privat fata de angajatorul bugetar.Acolo unde legea nu distinge nici noi nu trebuie sa distingem-''ubi lex non distinguit,nec nos distinguec debemus''.
Legea nu, însă contractele colective de muncă prevăd compensaţii imense - de exemplu cazul metrorex, poşta română - şi de obicei sindicatele luptă mai aprig decât în cazul privaţilor.

andymaurul a scris:

Legea nu diferentiaza angajatorul privat fata de angajatorul bugetar.Acolo unde legea nu distinge nici noi nu trebuie sa distingem-''ubi lex non distinguit,nec nos distinguec debemus''.
Si legea diferentiaza ... vedeti OUG nr.98/1999 , art.32.
Pana la urma se aplica OUG nr. 98/1999, art32 in cazul bugetarilor care vor fi disponibilizati, chiar daca nu au incheiat CCM in care sa stipuleze salarii compensatorii?
costy79.ro a scris:

Pana la urma se aplica OUG nr. 98/1999, art32 in cazul bugetarilor care vor fi disponibilizati, chiar daca nu au incheiat CCM in care sa stipuleze salarii compensatorii?

Pana la adoptarea unor noi reglementari, condider ca sunt aplicbaile prevederile OUn nr.98/1998 , care se aplică salariaţilor încadraţi cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată şi care sunt disponibilizaţi prin concedieri colective, efectuate în procesele de restructurare, reorganizare, închidere operaţională parţială sau totală a activităţii, privatizare sau lichidare, de către societăţi comerciale, companii naţionale, societăţi naţionale, precum şi regii autonome, societăţi comerciale ori alte unităţi aflate sub autoritatea administraţiei publice centrale sau locale, unităţi şi instituţii finanţate din fonduri bugetare şi extrabugetare, denumite în continuare angajatori.

Alte discuții în legătură

Cursuri de recalificare EVANTIA EVANTIA Buna ziua. Suntem un grup de 75 de persoane majoritatea cu o vechime de peste 25 de ani in acelasi domeniu.In urma cu o luna si jumatate am fost instiintate ... (vezi toată discuția)
Retineri salarii compensatorii dan_nicolae dan_nicolae buna, va rog sa imi spuneti ce retineri se fac pentru salariile compensatorii acordate ca urmare a deciziei de disponibilizare a angajatilor prin desfiintarea ... (vezi toată discuția)
Pot refuza cursul de formare profesionala de la ajofm ? seby tf seby tf Buna ziua,am si eu o rugaminte la dvs. daca ma puteti ajuta.Cand am fost la ajofm pentru a-mi depune dosarul pentru indemnizatia de somaj,o doamna de acolo m-a ... (vezi toată discuția)