avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

vreau sa stiu si eu ce acte o sa mi trebuiasca pentru dosarul de indemnizatie.si daca exista sansa sa pierd indemnizatia din cauza faptului ca am restante?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 26 Iulie 2010
de maternitate ?
intrebati la primarie
nu pierdeti din cauza restantelor
- cererea formular tipizat care poate fi descarcat de pe site-ul MMFPS sau preluat in format tiparit de la primariile de domiciliu, de la directiile de munca si incluziune sociala, de la agentiile teritoriale pentru prestatii sociale,
- copia actului de identitate al persoanei indreptatite care solicita dreptul, copia
certificatului de nastere al copilului/copiilor pentru care se solicita dreptul, copia
altor acte doveditoare care atesta filiatia copilului si situatia juridica a acestuia,
inclusiv pentru situatiile speciale in care se poate afla si care pot fi, dupa caz,
hotararea judecatoreasca de incredintare a copilului in vederea adoptie, hotararea judecatoreasca de incuviintare a adoptiei, hotararea judecatoreasca de stabilire a plasamentului, certificatul de incadrare in grad de handicap, etc.,
- adeverinta privind indeplinirea conditiilor de eligibilitate, respectiv cele 12 luni
anterioare nasterii copilului, precum si veniturile profesionale realizate in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului eliberata de institutia care detine evidenta
acestora si care poate fi dupa caz, angajatorul/angajatorii, agentia teritoriala
pentru ocuparea fortei de munca in cazul persoanelor care au beneficiat de
indemnizatie de somaj, casa teritoriala de asigurari de sanatate pentru persoanele care au beneficiat de concedii medicale, casa teritoriala de pensii in cazul beneficiarilor pensiei de invaliditate sau autoritatea fiscala competenta teritoriala la care se depune declaratia de venit global etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare legata de indemnizatia pt crestere copil ionica demeter ionica demeter va rog sa-mi spune-ti daca am plecat de la un loc de munca cu lichidare la zi si dupa o luna de zile m-am intors innapoi tot cu lichidare la zi si cu angajare ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu angajatele aflate in prenatal cand firma la care lucreaza intra in faliment? marilena1977 marilena1977 buna seara. sunt o viitoare mamica (30 saptamani de sarcina) si de 8 zile sunt in co prenatal.Societatea la care am lucrat ,intra in faliment si nu stiu daca a ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru dosarul de indemnizatie pentru cresterea copilului mioara_burlacu mioara_burlacu daca sunt divortata si asupra copiilor avem tutela comuna,dar domiciliul copiilor este la mine(mama)pentru dosarul de ingrijire a copilului am nevoie neaparat ... (vezi toată discuția)