avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... o intrebare legata de indemnizatia pt crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

o intrebare legata de indemnizatia pt crestere copil

va rog sa-mi spune-ti daca am plecat de la un loc de munca cu lichidare la zi si dupa o luna de zile m-am intors innapoi tot cu lichidare la zi si cu angajare imediat in ziua urmatoare .,adica cu continuitate ,Se poate sa primesc indemnizatia daca am aproape 1 an si jumatate vechime la primu loc de munca ?exceptand acum in ultimele 3 luni aceasta schimbare de loc de munca?mai exact :angajata pe data de 1septembrie 2008 am plecat cu lichidare la zi pe 30 noimbrie 2009 angajata la alta firma cu data de 1 decembrie 2009 plecata cu lichidare la zi din data de 15 ianuarie 2010 angajata innapoi cu data de 16 ianuarie 2010 .va rog sami dati un raspuns corect .pt a sti daca pot sa raman insarcinata in urmatoarele luni?multumesc

Cel mai recent răspuns: danidaniela3 , utilizator 22:29, 22 Ianuarie 2010
2. PERSOANELE CARE SOLICITÃ PENTRU PRIMA DATÃ INDEMNIZAŢIE crestere copil trebuie sa depuna urmatoarele acte:
- cererea formular tipizat care poate fi descarcat de pe site-ul MMFPS sau preluat
in format tiparit de la primariile de domiciliu, de la directiile de munca si incluziune
sociala, de la agentiile teritoriale pentru prestatii sociale,
- copia actului de identitate al persoanei indreptatite care solicita dreptul, copia
certificatului de nastere al copilului/copiilor pentru care se solicita dreptul, copia
altor acte doveditoare care atesta filiatia copilului si situatia juridica a acestuia,
inclusiv pentru situatiile speciale in care se poate afla si care pot fi, dupa caz,
hotararea judecatoreasca de incredintare a copilului in vederea adoptie, hotararea
judecatoreasca de incuviintare a adoptiei, hotararea judecatoreasca de stabilire a
plasamentului, certificatul de incadrare in grad de handicap, etc.,
- adeverinta privind indeplinirea conditiilor de eligibilitate, respectiv cele 12 luni
anterioare nasterii copilului, precum si veniturile profesionale realizate in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului eliberata de institutia care detine evidenta
acestora si care poate fi dupa caz, angajatorul/angajatorii, agentia teritoriala
pentru ocuparea fortei de munca in cazul persoanelor care au beneficiat de
indemnizatie de somaj, casa teritoriala de asigurari de sanatate pentru persoanele
care au beneficiat de concedii medicale, casa teritoriala de pensii in cazul
beneficiarilor pensiei de invaliditate sau autoritatea fiscala competenta teritoriala la
care se depune declaratia de venit global etc.

Documentele mentionate se depun la primaria in a carei raza teritoriala isi are
domiciliul persoana solicitanta.

3. Pentru toate cazurile, veniturile profesionale care se iau in calcul la stabilire
cuantum indemnizatie crestere copil sunt veniturile din salarii, din activitati
independente si din activitati agricole asa cum sunt acestea definite de Codul
fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa
aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii,
corespunzator fiecarei categorii de venit. De asemenea, pentru perioadele asimilate
vor fi luate in calcul veniturile aferente acestora, respectiv indemnizatia de somaj,
indemnizatia aferenta concediilor medicale etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie iuliana88 iuliana88 vreau sa stiu si eu ce acte o sa mi trebuiasca pentru dosarul de indemnizatie.si daca exista sansa sa pierd indemnizatia din cauza faptului ca am restante? (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu angajatele aflate in prenatal cand firma la care lucreaza intra in faliment? marilena1977 marilena1977 buna seara. sunt o viitoare mamica (30 saptamani de sarcina) si de 8 zile sunt in co prenatal.Societatea la care am lucrat ,intra in faliment si nu stiu daca a ... (vezi toată discuția)
Intrerupere contract de munca-crestere copil AdinNectarie AdinNectarie Buna ziua! Pe 2 septembrie ar trebui sa intru in concediu de crestere copil, deoarece mi se termina concediul de maternitate. Problema este ca eu sa lucrez in ... (vezi toată discuția)