avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere impotriva unui proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere impotriva unui proces verbal de contraventie

BUna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un model de plangere impotriva unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor intocmit de catre Apele Romane. Societatea a fost amendata deoarece a exploatat in albia majora a raului si nu detine aveze doar pentru albia majora
Demersurile au fost incepute pentru obtinerea acestor avize dar inca nu ni s-au eliberat.
Va mutumesc
iarina_73 a scris:

S-ar putea modifica amenda cu un avertisment?

Nu prea cred. Aveati depusa documentatia pentru obtinerea autorizatiei. Deci stiati ca aveti nevoie si totusi ati exploatat......
Aceste fapte sunt destul de monitorizate datorita impactului asupra mediului.

Parerea mea este ca veti plati. Eventual si cu cheltuieli de judecata daca asta decideti.
maglas a scris:

iarina_73 a scris:

Nu prea cred. Aveati depusa documentatia pentru obtinerea autorizatiei. Deci stiati ca aveti nevoie si totusi ati exploatat......

Parerea mea este ca veti plati. Eventual si cu cheltuieli de judecata daca asta decideti.

Cheltuieli de judecata?!?!?!?
Este plangere contraventionala - care ar fi "cheltuielile de judecata"?
a_fleancu a scris:

maglas a scris:

iarina_73 a scris:

Cheltuieli de judecata?!?!?!?
Este plangere contraventionala - care ar fi "cheltuielile de judecata"?

Desigur ca aveti dreptate. Cu exceptia cazului in care isi angajeaza aparator. Dar nu va contrazic. Este parerea mea.
Si ce daca este plangere contraventionala ?
Plangerile contraventionale sunt scutite de taxa judiciara de timbru ( art 36 - OG 2/2001 ).
Or , potrivit dispozitiilor art 47 din OG nr 2/2001 , prevederile ordonantei se completeaza cu dispozitiile codului de procedura civila .
Astfel ca sunt incidente dispozitiile procesuale civile de la art 274 si urm si in cazul plangerilor contraventionale , potrivit carora " partea care cade în pretenţiuni va fi obligată, la cerere, să plătească cheltuielile de judecată. "
diana ramona a scris:

Si ce daca este plangere contraventionala ?
Plangerile contraventionale sunt scutite de taxa judiciara de timbru ( art 36 - OG 2/2001 ).
Or , potrivit dispozitiilor art 47 din OG nr 2/2001 , prevederile ordonantei se completeaza cu dispozitiile codului de procedura civila .
Astfel ca sunt incidente dispozitiile procesuale civile de la art 274 si urm si in cazul plangerilor contraventionale , potrivit carora " partea care cade în pretenţiuni va fi obligată, la cerere, să plătească cheltuielile de judecată. "

Partea care poate sa cada in pretentiuni (desi e mult spus in aceast caz) nu poate sa fie decat petenta in masura in care i se respinge plangerea.
Cei de la ape au angajat jurist si astfel nu pot solicita eventuale cheltuieli de judecata.,
Nu vad care ar putea sa fie cheltuielile de judecata.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata de la stat ContSters83715 ContSters83715 Daca dai sectia de politie in judecata pt plangere contraventionala si castigi cum se recupereaza cheltuielile de judecata? Executa cineva statul... Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Amenda itm... bedeag bedeag o firma cu 1 angajat=patronul firmei =administrator...,< se ocupa cu transport de produse de balastiera de pe rau....este prins de itm ca lucra cu muncitori ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru ca nu am oprit la stop Radu-Petru Radu-Petru Buna ziua, Astazi mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile pe motiv ca ( citez din PV) \" A condus atutoturismul X pe strada Y iar la ... (vezi toată discuția)