avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere impotriva unui proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere impotriva unui proces verbal de contraventie

BUna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un model de plangere impotriva unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor intocmit de catre Apele Romane. Societatea a fost amendata deoarece a exploatat in albia majora a raului si nu detine aveze doar pentru albia majora
Demersurile au fost incepute pentru obtinerea acestor avize dar inca nu ni s-au eliberat.
Va mutumesc
Din postarea dvs :

a_fleancu a scris:

Cheltuieli de judecata?!?!?!?
Este plangere contraventionala - care ar fi "cheltuielile de judecata"?

rezulta in mod evident referirea pe care o faceti la plangeri contraventionale in sens general si intrebarile de unde ar putea rezulta cheltuieli de judecata la plangerile contraventionale precum si prima intrebare care ma face doar sa cred ca ati ramas uimit ca si cand in cadrul acestor plangeri nu ar fi posibil , iar ca urmare a acesteia , am considerat necesar raspunsul postat anterior .
Ca aceste cereri nu sunt incidente in toate spetele de natura contraventionala , este altceva , insa nu putem inlatura dispozitiile ce pot fi aplicabile .
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Diana Ramona, Alte profesii
a_fleancu a scris:

diana ramona a scris:

Si ce daca este plangere contraventionala ?
Plangerile contraventionale sunt scutite de taxa judiciara de timbru ( art 36 - OG 2/2001 ).
Or , potrivit dispozitiilor art 47 din OG nr 2/2001 , prevederile ordonantei se completeaza cu dispozitiile codului de procedura civila .
Astfel ca sunt incidente dispozitiile procesuale civile de la art 274 si urm si in cazul plangerilor contraventionale , potrivit carora " partea care cade în pretenţiuni va fi obligată, la cerere, să plătească cheltuielile de judecată. "

Partea care poate sa cada in pretentiuni (desi e mult spus in aceast caz) nu poate sa fie decat petenta in masura in care i se respinge plangerea.
Cei de la ape au angajat jurist si astfel nu pot solicita eventuale cheltuieli de judecata.,
Nu vad care ar putea sa fie cheltuielile de judecata.

Chiar sunt curios unde scrie ca cei de la ape nu-si pot angaja avocat. Desigur ca au nevoie de niste aprobari pentru aceasta dar, in cazuri justificate, toate companiile, regiile, institutile publice in general pot sa colaboreze cu avocati. De aceea am folosit cuvantul "eventual".
Credeti oare ca vreodata cineva va da o aprobare pentru angajarea unui avocat intr-o astfel de cauza?!?!?

Este totusi o plangere contraventionala!!!
Da , dar totusi , e aplicata de Apele Romane , iar cuantumul nu e deloc unul redus . :D
Iar parerea mea este ca tocmai de aceea au si facut plangerea .
De dragul conversatiei putem sa o tinem asa mult si bine.
Fiecare ramane cu parerea lui.
Daca vedeti vreodata prin instante vreun avocat angajat de Apele Romane sau de oricare alta institutie publica pentru a le reprezenta intr-o plangere contraventionala sa le faceti o poza. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata de la stat ContSters83715 ContSters83715 Daca dai sectia de politie in judecata pt plangere contraventionala si castigi cum se recupereaza cheltuielile de judecata? Executa cineva statul... Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Amenda itm... bedeag bedeag o firma cu 1 angajat=patronul firmei =administrator...,< se ocupa cu transport de produse de balastiera de pe rau....este prins de itm ca lucra cu muncitori ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru ca nu am oprit la stop Radu-Petru Radu-Petru Buna ziua, Astazi mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile pe motiv ca ( citez din PV) \" A condus atutoturismul X pe strada Y iar la ... (vezi toată discuția)