avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie incetare CIM

Buna ziua tuturor!

As vrea sa aflu daca o decizie data in temeiul art. 169, 170 C. muncii, si a Legii nr. 67/2006 privind protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora, ca urmare a reorganizarii societatii prin divizare partiala, prin Hotarare de Guvern, in care se precizeaza ca personalul se preia de catre societate nou infiintata, poate fi anulata in instanta pentru lipsa acordului salariatului.
Desfacerea CIM la unitatea divizata s-a realizat in temeiul art. 55 lit. c din C.muncii, iar preluarea la noua societate s-a facut cu invocarea Hotararii de guvern si a art. 169, 170 C. muncii, resp. a Legii nr. 67/2006.
A fost emisa o decizie colectiva, cu anexa la decizie, cuprinzand personalul transferat.. Unul dintre salariati a contestat-o pt. lipsa acord. Nu i s-a modificat felul muncii, salariul ci doar locul muncii, ca sediu, dar se afla in aceeasi localitate.
Cu multumiri anticipate, Ingridb
Cel mai recent răspuns: Mihaela Tudorancea , utilizator 10:53, 22 August 2007
Nu cred ca e tocmai corecta incetarea CIM cu 55C...
Angajatul are dreptul de a contesta decizia in instanta insa,cu exceptia micului amendament de mai sus, totul pare legal si corect. Obligatia cedentului (fostului angajator) este sa anunte si consulte reprezentantii salariatilor si nu fiecare salariat in parte! "Art. 170. - Cedentul si cesionarul au obligatia de a informa si de a consulta, anterior transferului, sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor cu privire la implicatiile juridice, economice si sociale asupra salariatilor, decurgand din transferul dreptului de proprietate.".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post adela_s adela_s Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: institutia la care lucrez urmeaza sa se desfiinteze ca urmare a legii reorganizarii agentiilor si ... (vezi toată discuția)
Oare nu mai pot face nimic? fanel fanel Buna seara! Am si eu o problema si as vrea cat mai multe informatii daca ma puteti ajuta. Am fost in concediu crestere copil si incepand cu 01.11.2009 am ... (vezi toată discuția)
Protectia angajatilor in cazul transferului de intreprindere crysenc crysenc Buna ziua, am si eu o intrebare si va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. la societatea la care lucrez va opera un transfer de intreprindere ... (vezi toată discuția)