As vrea sa aflu daca o decizie data in temeiul art. 169, 170 C. muncii, si a Legii nr. 67/2006 privind protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora, ca urmare a reorganizarii societatii prin divizare partiala, prin Hotarare de Guvern, in care se precizeaza ca personalul se preia de catre societate nou infiintata, poate fi anulata in instanta pentru lipsa acordului salariatului.
Desfacerea CIM la unitatea divizata s-a realizat in temeiul art. 55 lit. c din C.muncii, iar preluarea la noua societate s-a facut cu invocarea Hotararii de guvern si a art. 169, 170 C. muncii, resp. a Legii nr. 67/2006.
A fost emisa o decizie colectiva, cu anexa la decizie, cuprinzand personalul transferat.. Unul dintre salariati a contestat-o pt. lipsa acord. Nu i s-a modificat felul muncii, salariul ci doar locul muncii, ca sediu, dar se afla in aceeasi localitate.
Cu multumiri anticipate, Ingridb
Nu cred ca e tocmai corecta incetarea CIM cu 55C...
Angajatul are dreptul de a contesta decizia in instanta insa,cu exceptia micului amendament de mai sus, totul pare legal si corect. Obligatia cedentului (fostului angajator) este sa anunte si consulte reprezentantii salariatilor si nu fiecare salariat in parte! "Art. 170. - Cedentul si cesionarul au obligatia de a informa si de a consulta, anterior transferului, sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor cu privire la implicatiile juridice, economice si sociale asupra salariatilor, decurgand din transferul dreptului de proprietate.".
Novatie cim?
C_CRISTINA
Ma voi confrunta cu urmatoarea situatie: pe firma x exista 80 de salariati. Se infiinteaza firma Y pe care se doreste continuarea activitatii firmei x cu toti ... (vezi toată discuția)