Avem un vecin aici pe scara, care a fost colonel de politie. Este iesit la pensie de vreo 5 ani.
Eu stau aici de 8 ani.
Am ajuns la concluzia ca acest om se hraneste cu rautati facand abuz de functia pe care a avut-o, chemand politia de fiecare data.
Oare cine plateste toate deplasarile astea inutile ale organelor de control???
Oare suntem catalogati ca infractori?
Pe aproximativ toata scara a reclamat-o la politie din diverse motive.
Toti sunt stresati de acest don' colonel.
Am sa va dau cateva exemple:
Eu am facut izolatia exterioara a apartamentului ptr ca abia ma mutasem si arata jalnic. Am facut proiect de modificare apartament si m-am apucat de treaba.
M-am trezit cu Insp. in constructii, cu politia, cu cei de la asociatia de locatari.
Eu am aratat proiectul organelor de control si asa l-am linistit de " d-l colonel".
Dar, asta nu l-a multumit.
Dupa 2 ani, am inceput sa dau jos faianta din bucatarie ptr ca era de cand era blocul adica de 45 ani.
A chemat PRO TV-ul.
Nici de aceasta data nu s-a putut bucura.
Am avut musafiri pana la ora 22, la ora 22,30 a venit politia si mi-a dat amenda 2 mil. deranjarea ordinei publice.
Nici macar nu s-a ascultat muzica.
Acum abia stiu ca se poate asculta chiar si muzica pana la ora 23, cf legii.
Suntem o familie linistita.
Vreau sa va spun ca ramasese la stadiul de avertisment in luna ianuarie, iar in luna mai al aceluiasi an, de la finante amenda 2 mil.
Este strigator la cer ceea ce face acest individ.
Ceea ce ma intereseaza este sa ma ghidati, unde as putea sa-l reclam ptr abuzul asta de functie pe care nu o mai detine.
Totusi politia romana inca mai practica din "respect" ptr cei ce au slujit tara.
Se deplaseaza ptr ca a dat telefon EX, FOSTU, colonel, coleg de-al lor.
Scuzati-mi impertinenta, dar asta e adevarul.
Multumesc anticipat si astept un raspuns.
IIn sensul legii penale , nu exista aceasta fapta abuz de functie . Plus ca omului i-au incetat raporturile de serviciu acum , ca sa mai aiba o calitate .
Observ ca totusi , reclamatiile sale au fost fondate , intrucat ati primit sanctiune . Atata timp cat nu ati contestat acele sanctiuni , se considera ca le-ati acceptat tacit , recunoscand astfel vinovatia faptelor retinute prin procesele verbale . Oricum , termenul plangerilor contraventionale este de 15 zile de la comunicare , ca termen de decadere . Practic acum nu mai puteti uza de cale legala ptr faptele anterioare . Pe viitor , daca veti mai fi victima unor plangeri , nefondate , practic , daca inventeaza fapte in sarcina dvs , care nu se confirma , atunci acesta va fi sanctionat .
in cazul in care sunteti sanctionata contraventional de un organ de constatare si va considerati nedreptatita aveti la indemana calea plangerii contraventionale ptr a contesta acea sanctiune...daca dumneavoastra respectati legea nu aveti ce sa patiti...este dreptul dansului de a sesiza organele de constatare de ori de cate ori considera ca este necesar...si dreptul dumneavoastra de a contesta decizia acestora daca o considerati nedreapta...doar aceste organe se pot indrepta impotriva dansului in cazul in care considera ca face sesizari repetate nejustificate si poate fi sanctionat contraventional ptr acestea