avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz de functie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz de functie

Avem un vecin aici pe scara, care a fost colonel de politie. Este iesit la pensie de vreo 5 ani.
Eu stau aici de 8 ani.
Am ajuns la concluzia ca acest om se hraneste cu rautati facand abuz de functia pe care a avut-o, chemand politia de fiecare data.
Oare cine plateste toate deplasarile astea inutile ale organelor de control???
Oare suntem catalogati ca infractori?
Pe aproximativ toata scara a reclamat-o la politie din diverse motive.
Toti sunt stresati de acest don' colonel.
Am sa va dau cateva exemple:
Eu am facut izolatia exterioara a apartamentului ptr ca abia ma mutasem si arata jalnic. Am facut proiect de modificare apartament si m-am apucat de treaba.
M-am trezit cu Insp. in constructii, cu politia, cu cei de la asociatia de locatari.
Eu am aratat proiectul organelor de control si asa l-am linistit de " d-l colonel".
Dar, asta nu l-a multumit.
Dupa 2 ani, am inceput sa dau jos faianta din bucatarie ptr ca era de cand era blocul adica de 45 ani.
A chemat PRO TV-ul.
Nici de aceasta data nu s-a putut bucura.
Am avut musafiri pana la ora 22, la ora 22,30 a venit politia si mi-a dat amenda 2 mil. deranjarea ordinei publice.
Nici macar nu s-a ascultat muzica.
Acum abia stiu ca se poate asculta chiar si muzica pana la ora 23, cf legii.
Suntem o familie linistita.
Vreau sa va spun ca ramasese la stadiul de avertisment in luna ianuarie, iar in luna mai al aceluiasi an, de la finante amenda 2 mil.
Este strigator la cer ceea ce face acest individ.
Ceea ce ma intereseaza este sa ma ghidati, unde as putea sa-l reclam ptr abuzul asta de functie pe care nu o mai detine.
Totusi politia romana inca mai practica din "respect" ptr cei ce au slujit tara.
Se deplaseaza ptr ca a dat telefon EX, FOSTU, colonel, coleg de-al lor.
Scuzati-mi impertinenta, dar asta e adevarul.
Multumesc anticipat si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Teodor-Valentin Ion , Consilier juridic 12:41, 23 Iulie 2010
IIn sensul legii penale , nu exista aceasta fapta abuz de functie . Plus ca omului i-au incetat raporturile de serviciu acum , ca sa mai aiba o calitate .
Observ ca totusi , reclamatiile sale au fost fondate , intrucat ati primit sanctiune . Atata timp cat nu ati contestat acele sanctiuni , se considera ca le-ati acceptat tacit , recunoscand astfel vinovatia faptelor retinute prin procesele verbale . Oricum , termenul plangerilor contraventionale este de 15 zile de la comunicare , ca termen de decadere . Practic acum nu mai puteti uza de cale legala ptr faptele anterioare . Pe viitor , daca veti mai fi victima unor plangeri , nefondate , practic , daca inventeaza fapte in sarcina dvs , care nu se confirma , atunci acesta va fi sanctionat .
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
Diana Ramona, Alte profesii
in cazul in care sunteti sanctionata contraventional de un organ de constatare si va considerati nedreptatita aveti la indemana calea plangerii contraventionale ptr a contesta acea sanctiune...daca dumneavoastra respectati legea nu aveti ce sa patiti...este dreptul dansului de a sesiza organele de constatare de ori de cate ori considera ca este necesar...si dreptul dumneavoastra de a contesta decizia acestora daca o considerati nedreapta...doar aceste organe se pot indrepta impotriva dansului in cazul in care considera ca face sesizari repetate nejustificate si poate fi sanctionat contraventional ptr acestea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala pentru tulburarea fara drept a linistii publice calinhaiduc calinhaiduc Buna ziua. Am o mica intrebare. Aseara, au venit niste colegii (4 la numar) de la facultate la mine la cateva pahare de vin, de precizat ca toti suntem ... (vezi toată discuția)
Mai multe amenzi in aceeasi noapte? ramy84 ramy84 Se poate ca o persoana sa primeasca mai multe sanctiuni contraventionale pe parcursul aceleiasi nopti, la intervale orare diferite pentru tulburarea linistii? ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice racfm racfm Am si eu o problema cu Jandarmeria ... Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar ... (vezi toată discuția)