avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... VAMA AUTOTURISM
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

VAMA AUTOTURISM

Am primit cadou un autoturism PEUGEOT 206 (folosit) masina personala a cumnatului meu din Elvetia (cetatean elvetian). Actul de donatie este facut in Romania.
La inscrierea in circulatie mi se cere sa platesc vama (o suma destul de consistenta). Daca punem la socoteala si Taxa de poluare nu-mi ramane decat sa duc cadoul la fier vechi (doar asa ma aleg si eu cu ceva) pentru ca suma totala necesara inscrierii in circulatie depaseste cu mult valoarea de piata a autoturismului.

Va rog sa ma ajutati (sfatuiti) sa scap de aceste "minuni" de taxe. Cel putin taxa vamala nu mi se pare deloc corecta, deoarece masina este de origine Franta, dar nu am nici un act sa o dovedesc.
Va multumesc si va doresc tuturor numai bine. Cu respect.
Cel mai recent răspuns: TIBERIU P. , utilizator 22:36, 6 Septembrie 2010
Pentru cei interesati.....vama se plateste la valoarea din factura conform O.M.F.P nr. 1975/2010. Este mai aproape de adevar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe vamale florin07 florin07 Peste 2 luni o sa-mi vina din Elvetia o masina. O sa mi-o faca cadou matusa mea. Specificatii: motor 1360 cm3 norma de poluare euro2 an fabricatie ... (vezi toată discuția)
Ce tva platesc la cumpararea unei masini din america? truta_marian truta_marian Bună ziua. Ce lege să citesc pentru a afla ce TVA trebuie să plătesc la achiziţia unui autovehicul din S.U.A.? Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)