avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit contract de inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

contract de inchiriere

Am un apartament in Sibiu, pe care vreau sa-l inchiriez cu contract... ; intrebare: unde inchei acel contract, la Sibiu, unde am apartamentul sau in localitatea mea de domiciliu, Coteana-Olt.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: marinicad2002 , utilizator 16:50, 23 Iulie 2010
il inchiati la adm fin in raza careia se afla apartamentul.acolo au si formulare pt contract si acolo vi-l inregistreaza.tot acolo platiti si impozitul pe chirie.
Depinde ce intentionati sa faceti cu contractul.
Daca nu vreti sa-l inregistrati la financiar, pentru a nu mai plati impozit pe profit din chirii (ceea ce nu va recomand), puteti sa-l faceti la un notar din zona, dar daca il inregistrati sa nu aveti probleme cu eventualii vecini binevoitori, contractul il procurati de la un birou de copiat acte, trei exemplare, si-l inregistrati la administratia financiara unde este arondat imobilul inchiriat.
am inteles, multumesc!

dar sa stiti ca ... se intampla ca in acelasi timp sa locuiesc cu chirie in Bucuresti, iar proprietarul a incheiat cu mine contract de inchiriere in Ploiesti, unde are el domiciliu.
Sunt de acord, dar sigur nu este inregistrat la financiar.
Este riscul lui ca proprietar.
am contractul in fata si este stampilat de Administratia Finantelor Publice a Mun. Ploiesti, are numar de inregistrare, Contractul e tipizat si la rubrica Obiectul Contractului , este imprimat:
" Imobilul este situat in Bucuresti, str.____________, nr._____ " s.a.m.d.,

deci Bucuresti nu e scris cu pixul;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriat apartament proprietate personala in alta localitate decat cea care apare pe buletin Anelie Anelie Buna seara, Detin in apartament proprietate personala in Bucuresti, sector 1, cumparat de mine inainte de casatorie. Acum am alt nume de familie, prin ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de inchiriere genarul genarul La Adm. Financiara din Curtea de Arges mi se fac mii de probleme la inregistrarea contractului. Eu detin impreuna cu fratele meu ocasa nationalizata in ... (vezi toată discuția)
Contractul de închiriere mia_bv mia_bv Pentru ca contractul de închiriere încheiat între proprietar şi chiriaş să producă efecte juridice este suficient să conţină doar semnăturile celor ... (vezi toată discuția)