Am un apartament in Sibiu, pe care vreau sa-l inchiriez cu contract... ; intrebare: unde inchei acel contract, la Sibiu, unde am apartamentul sau in localitatea mea de domiciliu, Coteana-Olt.
Multumesc!
il inchiati la adm fin in raza careia se afla apartamentul.acolo au si formulare pt contract si acolo vi-l inregistreaza.tot acolo platiti si impozitul pe chirie.
Depinde ce intentionati sa faceti cu contractul.
Daca nu vreti sa-l inregistrati la financiar, pentru a nu mai plati impozit pe profit din chirii (ceea ce nu va recomand), puteti sa-l faceti la un notar din zona, dar daca il inregistrati sa nu aveti probleme cu eventualii vecini binevoitori, contractul il procurati de la un birou de copiat acte, trei exemplare, si-l inregistrati la administratia financiara unde este arondat imobilul inchiriat.
dar sa stiti ca ... se intampla ca in acelasi timp sa locuiesc cu chirie in Bucuresti, iar proprietarul a incheiat cu mine contract de inchiriere in Ploiesti, unde are el domiciliu.
am contractul in fata si este stampilat de Administratia Finantelor Publice a Mun. Ploiesti, are numar de inregistrare, Contractul e tipizat si la rubrica Obiectul Contractului , este imprimat:
" Imobilul este situat in Bucuresti, str.____________, nr._____ " s.a.m.d.,