zaharia65_2 a scris:
Demisia este un act unilateral de vointa al salariatului si o puteti introduce oricind.
Ea nu trebuie nici motivata de catre angajat si nici acceptata de catre angajator, pentru a-si produce efectele.
Daca in CIM se prevede si termenul de preaviz in situatia demisiei, acesta trebuie respectat.
Dreptul de a veni la servici numai 4 ore pe perioada preavizului nu este prevazut numai pentru situatia demisiei.
Buna seara!
Cu alte cuvinte, in situatie mea cu cerere cu art.55 lit.b, in care le-am solicitat incheierea contractului intr-un termen mai mare de 15 zile, chiar daca nu am specificat ca perioada cuprinsa in cerere se constituie preaviz, inca pot adera la regula cu cele 4 ore. Sincera sa fiu, nici nu sunt foarte interesata sa vin numai 4 ore la birou ci din potriva am declarat ca nu vreau sa plec si sa las treburile neterminate, numai ca m-a deramjat atitudinea lor - program complet de 8 ore, cu toata activitatea pe care o aveam, cu maxima monitorizare si mai ales cu interdictia de a ma duce la vre-un interviu ( poate eventual sa le programez dupa ora 18 cand in general nici un HR nu sta peste program sa se intalnesca cu al 1000 -lea candidat cand e " balta plina" )....
Multumesc frumos,