De 1 luna angajatorul pune presiune pe mine sa-mi dau demisia pe motiv ca activitatea mea nu este suficienta si ca nu ma potrivesc pe profilul jobului. Imi cere sa dorm pe teren daca s-ar putea si indiferent de cat o sa muncesc rezultate nu o sa am pentru ca "asa vrem noi". Am cedat presiunii si mi-am inaintat cerere de incetare raporturi de munca cu 55 lit.b, spunandu-mi ca o sa scap pe perioada in care le-am dat "preaviz" de toata tensiunea. In textul cererii am introdus ca in termen de 3 zile lucratoare sa-mi trimita in format letric ( adica in scris) raspunsul la solicitarea lor. Mai mult decat atat, mi-au confirmat ca sunt legata de "scaun" pana pe data de 8 aug. ( data ultimei zile lucrate - sau ma rog 6 ca este zi lucratoare) si ca nu-mi aproba sa merg la interviuri pentru a ma reangaja. Raspunsul lor nu l-am primit si ma gandesc sa-mi depun demisia acum cu art. 79, care imi da posibilitatea de a ma prezenta la lucru doar 4 ore pe zi, si sa-mi pastrez drepturile salariale, insa nu stiu daca este o procedura corecta.
Intrebari:
1. Credeti ca poate fi atacat termenul meu de 3 zile lucratoare in care sa-si dea acordul pentru cererea mea?
2.Se poate depune demisie dupa ce am depus deja o cerere cu art.55 lit.b?
3. Daca nu-mi depun demisia au dreptul sa nu-mi acorde posibilitatea de a-mi cauta un loc de munca?
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns pentru ca chiar este o situatie de criza si trebuie sa gasesc o cale peste weekend.
In cazul demisiei, pe perioada preavizului c.i.m. isi produce toate efectele . Prin urmare, timpul de munca este cel prevazut in c.i.m. ....de exemplu, daca in c.i.m. aveti trecuta norma intreaga, atunci pe perioada preavizului veti veni la servici 8 ore/zi.
Numai in cazul concedierii , in perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi.