avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie dupa cerere incetare raporturi de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie dupa cerere incetare raporturi de munca

Salutare!

Am urmatoare speta!

De 1 luna angajatorul pune presiune pe mine sa-mi dau demisia pe motiv ca activitatea mea nu este suficienta si ca nu ma potrivesc pe profilul jobului. Imi cere sa dorm pe teren daca s-ar putea si indiferent de cat o sa muncesc rezultate nu o sa am pentru ca "asa vrem noi". Am cedat presiunii si mi-am inaintat cerere de incetare raporturi de munca cu 55 lit.b, spunandu-mi ca o sa scap pe perioada in care le-am dat "preaviz" de toata tensiunea. In textul cererii am introdus ca in termen de 3 zile lucratoare sa-mi trimita in format letric ( adica in scris) raspunsul la solicitarea lor. Mai mult decat atat, mi-au confirmat ca sunt legata de "scaun" pana pe data de 8 aug. ( data ultimei zile lucrate - sau ma rog 6 ca este zi lucratoare) si ca nu-mi aproba sa merg la interviuri pentru a ma reangaja. Raspunsul lor nu l-am primit si ma gandesc sa-mi depun demisia acum cu art. 79, care imi da posibilitatea de a ma prezenta la lucru doar 4 ore pe zi, si sa-mi pastrez drepturile salariale, insa nu stiu daca este o procedura corecta.

Intrebari:

1. Credeti ca poate fi atacat termenul meu de 3 zile lucratoare in care sa-si dea acordul pentru cererea mea?
2.Se poate depune demisie dupa ce am depus deja o cerere cu art.55 lit.b?
3. Daca nu-mi depun demisia au dreptul sa nu-mi acorde posibilitatea de a-mi cauta un loc de munca?

Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns pentru ca chiar este o situatie de criza si trebuie sa gasesc o cale peste weekend.

Va multumesc din suflet!

Iulia

#-o#-o#-o#-o:">:">#-o
Cel mai recent răspuns: Iulia Paraschiva , Consultant de business 13:43, 24 Iulie 2010
In cazul demisiei, pe perioada preavizului c.i.m. isi produce toate efectele . Prin urmare, timpul de munca este cel prevazut in c.i.m. ....de exemplu, daca in c.i.m. aveti trecuta norma intreaga, atunci pe perioada preavizului veti veni la servici 8 ore/zi.

Numai in cazul concedierii , in perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi.
Ok! Am inteles acum. Deci, nu am alta varianta decat sa fac ce zic ei pana scap! :(

Asta este!

Multumesc mult de tot de ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu acordul partilor petru3 petru3 Buna ziua, Le-am trimis pe mail angajatorilor demisia cu art 55 lit b din codul muncii si le-am cerut angajatorilor sa imi dea nr de inregistrare, ei mi-au ... (vezi toată discuția)
Termen acceptare incetare raporturi de munca (art. 55 lit.b si art.81) cyan cyan Un angajat notifica angajatorul cu privire la incetarea raporturilor de munca incepand cu o anumita data cu acordul partilor sau prin demisie. 1. Care este ... (vezi toată discuția)
Demisie cu art 55 lit b Florygociu Florygociu As vrea sa stiu daca s-a încheiat cu art 55 lit b sunt obligata sa stau in preaviz 20 zile?sau pot sa stau in preaviz cu concediu fara plata?nu pot sa ma mai ... (vezi toată discuția)