Buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea problema: terenul pe care se afla casa mea a facut parte dintr-un lot care acum vreo 20 si mai bine de ani (cu mult inainte de venirea mea in imobil) a fost impartit in 2. Canalizarea se afla pe lotul celalalt, nu la mine in curte, dar toate conductele de preluare a apelor menajere folosite de ceilalti locatari ai imobilului meu duc tot in respectiva canalizare. Recent am efectuat un bransament nou de apa potabila si evident, am avut nevoie si de o scurgere (pentru o singura chiuveta, fara baie sau toaleta) si am vrut sa folosesc una dintre conductele din curtea mea, care are o capacitate suficienta, care acum foloseste doar la colectarea apei pluviale din curte si care duce tot la acea canalizare comuna. Vecinul, care este proprietarul celuilalt lot, nu imi permite accesul la aceasta conducta, indicandu-mi sa ma leg de coloana principala a imobilului (ceea ce e foarte dificil din punct de vedere tehnic si poate afecta rezistenta casei pentru ca ar trebui sa sparg practic prin fundatia casei care oricum se afla intr-o stare precara) sau sa imi fac o canalizare separata, in afara curtii, ceea ce nu este posibil pentru ca nu pot face eu aceasta lucrare, ci ar trebui facuta de compania de apa, implica avize de la toate companiile care au subtraversari in zona, avize de la primarie s.a.m.d.
Acest vecin ma acuza de lipsa de bunavointa, in timp ce motiveaza refuzul sau prin problemele pe care le-a avut in trecut cu fostii locatari ai imobilului, de etnie rroma. Degeaba incerc eu sa ii explic ca de cand m-am mutat in imobil nu a mai avut probleme, degeaba incerc sa am o "dezbatere de caractere" ca la alegerile prezidentiale, sa-i explic ca sunt dispusa si imi iau angajamentul scris sa acopar orice reparatii ca urmare a unui prejudiciu produs de mine... In ciuda faptului ca foarte multa lume mi-a spus sa imi vad de treaba si sa imi fac lucrarea asa cum vreau, eu am avut bunul simt (sau prostia?!) de a-l chema si de a-i explica cum vreau sa fac lucrarea, care la urma urmei i-ar ajuta si lui, pentru ca vreau sa construiesc acolo un mic camin de acces la conducta, cu decantor, astfel incat sa nu se infunde conducta si sa nu avem probleme, sau daca se ivesc probleme, sa le putem rezolva civilizat si elegant. Nu vrea si ma ameninta ca daca leg scurgerea mea de conducta care duce la el in curte o va infunda. Ce pot face? Este aceasta o problema privind dreptul de servitute? Si daca da, am dreptul de a utiliza aceasta conducta?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns:
ContSters24933 , utilizator
19:54, 24 Iulie 2010