avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna seara.
As avea nevoie de o lamurire din partea dumneavoastra. Am varsta de 55 de ani, am fost in somaj iar inainte de mi s-a termina somajul am fost angajata de un angajator care a infiintat o societate cu persoane cu varsta peste 45 de ani. Acest lucru s-a intamplat in data de 20 mai anul acesta. Eu as dori sa plec de la acest patron deoarece nu a respectat promisiunile facute . Acum l-am rugat sa imi dea cartea de munca, dar dansul spune ca sa imi dau eu demisia, daca nu merge si incheie contaractul de munca precum sunt incapabila. Am inteles ca dansul beneficiaza de anumite facilitati de la stat cand angajeaza someri si persoane peste varsta de 45 de ani.
Va rog frumos sa imi spuneti cui ma pot adresa ca sa pot recupera cartea de munca, ca dansul nu imi da nici o hartie.Nu sti unde sa merg si ce sa fac.
Va mjultumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:08, 25 Iulie 2010
Asa este, angajatorul beneficiaza de anumite avantaje din partea AJOFM si de aceea nu va poate desface CIM si nici cu acordul partilor, daca nu mai doriti sa colaborati puteti sa va da-ti demisia cu art.79(7).
dar, daca imi depun demisia cu art.79 pe mine ma afecteaza? Unde sa imi depun demisia ca angajatorul nici nu vrea sa auda? Va rog dati- mi un raspuns mai complet.
Demisia se depune la angajator ... in baza actului unilateral de vointa din partea dvs de a inceta c.i.m., angajatorul va emite decizia de incetare a c.i.m..
Decizia se va depune la ITM , de unde va veti ridica si carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiile angajatorului allecs allecs Daca un angajator angajeaza o persoana peste 45 de ani ce beneficii are angajatorul? (vezi toată discuția)
Ce avantaj au persoanele peste 45 de ani privind angajarea? snake_val snake_val As dori sa aflu care sunt legile care vizeaza angajarea persoanelor peste 45 de ani si ce facilitati le ofera statul? (vezi toată discuția)
Angajare someri comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, seful meu doreste sa angajeze 1 persoana din somaj; imi puteti trimite legislatia in vigoare sa vedem ce conditii trebuiesc indeplinite de ambele ... (vezi toată discuția)