avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... beneficiile angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

beneficiile angajatorului

Daca un angajator angajeaza o persoana peste 45 de ani ce beneficii are angajatorul?
Cel mai recent răspuns: MASHASV , utilizator 20:30, 29 Octombrie 2009
Buna seara.Daca firmele angajeaza someri cu varsta de peste 45 de ani sau someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, societatile sunt scutite pe o perioada de un an de la plata contributiei la bugetul asigurarilor pentru somaj si beneficiaza pe aceeasi perioada de o suma lunara pentru fiecare angajat, egala cu valoarea indicatorului social in vigoare. In schimb, pentru beneficiile acordate, antreprenorii trebuie sa mentina angajatii minim doi ani in companie.
daca aceasta persoana este angajata din somaj (adica este somer), firma poate incheia o conventie pentru subventie cu AJOFM in urma careia beneficiaza de o anumita suma, dar angajatorul se obliga sa mentina raporturile de munca timp de 2 ani. Castigul e urmatorul: angajatorul nu plateste contributia sa pentru somaj pentru persoana respectiva si beneficiaza de o suma fixa, egala cu un indicator social care e in prezent de 500 de ron

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primesc de la stat bani daca angajez someri? ministru_ ministru_ Buna ziua! Este adevarat ca daca angajez someri primesc de la stat niste bani? Stie cineva despre ce suma este vorba? Am 2 firme. Doar la una sunt angajat. ... (vezi toată discuția)
Angajare somer cu varsta peste 45 ani iselin iselin buna ziua, as dori sa stiu ce facilitati au angajatorii care angajeaza someri peste 45 ani pe un post vacant si ce beneficii au angajatii care au fost ... (vezi toată discuția)
Facilitati angajator in caz de angajare somer peste 45 de ani Cons67 Cons67 Exista prevazut in legislatie vreo facilitate pentru angajator in cazul angajarii unei persoane peste 45 de ani aflate in somaj (scutire/reducere CAS, CASS si ... (vezi toată discuția)