avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INVITATIE DIN ROMANIA IN INDIA(DALHI)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INVITATIE DIN ROMANIA IN INDIA(DALHI)

buna ziua! cum pot sa-mi aduc prietenul din india in romania pentru o vacanza de 2 saptamani de sarbatorile de iarna? ce acte are el nevoie,ce acte am eu nevoie,cati bani trebuie sa dau?va rog ajutati-ma nu gasesc nicio informatie care ma poate ajuta :( VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 11:03, 26 Iulie 2010
Intrati pe site-ul Ministerului de Externe, acolo veti gasi informatiile necesare.
Pt invitatia in scop de vizita:
Formularul pt invitatie se poate obtine de la ”Imigrari” – in sediul politiei, cred...). Invitatia originala in 4 exemplare, autentificate la notarul public (un exemplar la autoritatea care a autentificat invitatia, un exemplar la filiala bancii la care urmeaza sa se constituie garantiile bancare (pt a fi platite cheltuielile de plecare in cazul strainului care sta mai mult decat i se permite prin viza) si 2 exemplare la formatiunea teritoriala a Directiei Generale de Evidenta Informatizata a Persoanei – de unde, veti primi un exemplar ”vizat”pt a o trimite strainului si el o va prezenta la oficiul consular roman din India; taxa consulara (era vreo 60 euro dar unii zic ca ar fi 30); copie dupa documentul de trecere a frontierei (pasaport) apartinand strainului invitat; 2 foto 3/4 (ale strainului invitat); cartea de identitate pentru cetatenii romani (original+copie); dovada spatiului de locuit; dovada mijloacelor de intretinere a strainului invitat (dovada ca il puteti intretine cat timp e in RO – sau ca se poate intretine singur... cam 50 euro pt fiecare zi de sedere); extrasul din cazierul judiciar al strainului invitat sau alt document cu valoare judiciara, emis de autoritatile statului de provenienta a strainului, tradus si legalizat; garantiile bancare.

Mai jos gasiti unele informatii despre invitatie (la sfarsitul paginii gasiti “Formulare vize”:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de intrare in romania robertsega32 robertsega32 stie cineva care este procedura pentru a face invitatie la niste cetateni indieni si din bangladesh pentru a putea primi viza de intrare in romania? (vezi toată discuția)
Invitatii catacata602 catacata602 care este procedura prin care pot aduce un cetatean starin dintr-o tara non ue si in ce conditii#-o (vezi toată discuția)
Invitatie cetatean strain atalinna atalinna Buna ziua tuturor.Desi am cautat informatii pe tema unei invitatii nu am gasit inf complete si corecte.As dori sa fac o invitatie unui cetatean egiptean.Unde ... (vezi toată discuția)