avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... viza de intrare in romania
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

viza de intrare in romania

stie cineva care este procedura pentru a face invitatie la niste cetateni indieni si din bangladesh pentru a putea primi viza de intrare in romania?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:39, 14 Aprilie 2009
vizitati site-ul Ministerului de externe al Romaniei si veti afla totul de acolo
Cred ca mai bun este site-ul politiei de frontiera, unde se specifica conditiile de intrare in tara a cetatenilor straini.
De asemenea, studiati OUG nr. 194 din 12 decembrie 2002 privind regimul strainilor in Romania.
Invitatia in scop de vizita:
Formularul pt invitatie se poate obtine de la Oficiul pt imigratie. Invitatia originala in 4 exemplare, autentificate la notarul public (un exemplar la autoritatea care a autentificat invitatia, un exemplar la filiala bancii la care urmeaza sa se constituie garantiile bancare (garantii necesare pt a fi platite cheltuielile de plecare in cazul strainului care sta mai mult decat i se permite prin viza) si 2 exemplare la formatiunea teritoriala a Directiei Generale de Evidenta Informatizata a Persoanei – de unde veti primi un exemplar "vizat” pt a o trimite strainilor si ei o vor prezenta la oficiul consular roman din tzara de origine; taxa consulara; copie dupa documentul de trecere a frontierei apartinand strainilor invitati; 2 foto 3/4 (ale strainilor invitati); cartea de identitate a cetateanului roman care face invitatia (original+copie); dovada spatiului de locuit; dovada mijloacelor de intretinere ale strainilor invitati (dovada ca ii puteti intretine cat timp sunt in RO – sau ca se pot intretine singuri – era 50 euro pe zi, dar nu am certitudinea); extrasul din cazierul judiciar al fiecarui strain invitat sau alt document cu valoare judiciara, emis de autoritatile statului de provenienta a strainilor, tradus si legalizat; garantiile bancare.
Pt certitudine e bine sa urmati sfaturile primite deja.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie din romania in india(dalhi) oanaroop oanaroop [b]buna ziua! cum pot sa-mi aduc prietenul din india in romania pentru o vacanza de 2 saptamani de sarbatorile de iarna? ce acte are el nevoie,ce acte am eu ... (vezi toată discuția)
Invitatii catacata602 catacata602 care este procedura prin care pot aduce un cetatean starin dintr-o tara non ue si in ce conditii#-o (vezi toată discuția)
Invitatie cetatean strain atalinna atalinna Buna ziua tuturor.Desi am cautat informatii pe tema unei invitatii nu am gasit inf complete si corecte.As dori sa fac o invitatie unui cetatean egiptean.Unde ... (vezi toată discuția)