1) Nu ati specificat daca cetateanul strain:
* este minor sau major
* urmarit de organele de urmarire
* ce statut are (casatorit, divortat, vaduv etc.) si daca exista grad de rudenie intre dvs.
* in ce scop doriti sa-l aduceti
* are conditiile financiare de a se intretine singur pana la
2) In functie de raspunsurile dvs. pot fi gasite solutii.
ctateanul starin estemajor nu este urmarit de organele de urmarire este necasatorit iar intre mine si el nu exista grad de rudenie as dori sal aduc in scopul de turism si nu are conditii financiare sa se intretina. va multumesc pentru raspuns si astept sa imi raspundeti din nou:help:
Pt invitatia in scop de vizita:
Formularul pt invitatie se poate obtine de la "Imigrari” – in sediul politiei, cred... Invitatia originala in 4 exemplare, autentificate la notarul public (un exemplar la autoritatea care a autentificat invitatia, un exemplar la filiala bancii la care urmeaza sa se constituie garantiile bancare (pt a fi platite cheltuielile de plecare in cazul strainului care sta mai mult decat i se permite prin viza) si 2 exemplare la formatiunea teritoriala a Directiei Generale de Evidenta Informatizata a Persoanei – de unde, veti primi un exemplar "vizat”pt a o trimite strainului si el o va prezenta la oficiul consular roman din tzara lui; taxa consulara; copie dupa documentul de trecere a frontierei apartinand strainului invitat; 2 foto 3/4 (ale strainului invitat); cartea de identitate pentru cetatenii romani (original+copie); dovada spatiului de locuit; dovada mijloacelor de intretinere a strainului invitat (dovada ca il puteti intretine cat timp e in RO – sau ca se poate intretine singur...); extrasul din cazierul judiciar al strainului invitat sau alt document cu valoare judiciara, emis de autoritatile statului de provenienta a strainului, tradus si legalizat; garantiile bancare.
multumesc frumos de raspuns deci suntem bagati pana in gat in birocratie si nu am inteles cv cam cat inseamna dovada cal pot intretine? de exemplu pt o vizade trei luni de ce suma ar fi vorba?
Dovada mijloacelor de intretinere in cuantum de 50 euro/zi ori echivalentul in valuta convertibila (= contravaloarea in lei), pentru intreaga perioada. Dar nu mai putin de 500 euro... Cred ca 500 euro / luna ar fi suficient, avand in vedere ce salarii (mici) exista in RO... unde oamenii traiesc cu mult mai putin...
50 euro trebuie sa dovedeasca el ca are, pt a se intretine – de aici deduc ca si dv tot aceasta suma (in echivalent lei) trebuie sa garantati, insa nu am certitudinea. Locuind la dv, de exemplu, poate ca nu are nevoie de aceasta suma, pt ca nu plateste chirie, nu plateste hrana separat etc...
Mergeti pana la Politie si intrebati...
Cititi si OUG nr. 194/2002, ordonanta de urgenta privind regimul strainilor in Romania, republicata in 2008 M Of nr. 421 din 05/06/2008.