avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere din cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere din cartea funciara

Buna ziua!
Va rog frumos sa imi raspundeti si mie la o intrebare!
Tatal meu a trait cu o femeie 18 ani necununati ea a decedat,dar inainte de asta tatal meu ii donase casa.Am fost la un notar cu actul respectiv si notarul mi`a spus sa ma duc cu certificatul de deces in original sa o radiez pe decedata din cartea funciara.Eu am fost,am radiato din cartea funciara,iar deatunci tatal meu sa suparat pe mine de ce am radiato pe dansa.Va rog frumos sa-mi spuneti ce motive ar avea tata sa se supere pe mine din cauza aceasta?Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: king , utilizator 21:51, 28 Iulie 2010
Eu sunt fata lui tata.CAt timp a trait cu aceasta femeie el nu a vrut sa stie de mine.Intre timp a avut si un accident vascular.L-am ajutat cu pomana,cu curatenie cu mancarea.Am mers la o companie de telefoane unde figura ca proprietar decedata si i-am scos numele de acolo trecandu-l pe tata.La fel am procedat si cu actele de la cablu tv. I-am pus si telefon fix,am gasit un act de donatie care arata ca tata doneaza casa doamnei care a decedat pe durata vietii ei.L-am intrebat pe tata ca acuma cui ii lasa casa.Iar el a spus ca mie,am fost la un notar cu actul respectiv si mi`a spus sa o radiez din cartea funciara pe decedata.Eu i-am dat tatei factura fiscala sa mearga el cu un prieten cu masina sa ia extrasul de carte funciara.Tata s-a suparat pe mine de ce am fost si am radiat-o pe decedata.Inainte de intamplarea asta ma chema la el sa-i fac de mancare,curatenie etc.Si nu inteleg de ce sa suparat pe mine deoarece ca eu i-am facut un bine.Din partea mea nu ma intereseaza casa lui dar imi displace ca nu ma mai suna la telefon,si pur si simplu dintr-o data nu mai apeleaza la mine.
Am uitat sa spun ca fiul decedatei,mi-a dat certificatul de deces in original pentru ca eu nu l-am avut.
...ca sa nu o mai lungim...dreptul de proprietate e perpetu si el nu se stinge la data decesului proprietarului ci se transmite mai departe mostenitorilor sai sau in lipsa acestora statului...daca dreptul s-a transmis in cond art 825 c civil(situatii rare in practica dar care exista)dreptul se reintoarce in patrimoniul donatorului in caz de predeces al donatarului insa in acest caz radierea lui din cf nu se poate face decat in baza unei hot jud care sa constate predecesul...
Tata a constituit cu titlu gratuit in favoarea defunctei dreptul de uzufruct viager.Vreti sa spuneti ca chiar daca am radiat`o din C.F,si eu am grija de el in continuare,dupa moartea lui copii defunctei au dreptul sa ma dea afara din casa?
..e asta e...dreptul de uzufruct, fiind viager asa cum ii spune numele, e valabil constituit doar pe perioada vietii titularului...la data decesului el se stinge si nu se mosteneste...deci acum singurul proprietar e tatal dvs...nu trebuia sa se supere ca l-ati radiat intrucat el oricum nu mai era valabil fiind stins odata cu survenirea decesului...

Alte discuții în legătură

Mostenirea casei king king Buna ziua Tatal meu a divortat de mama mea de mai multi ani.A trait 18 ani cu o femeie care a decedat zilele trecute.Tatal meu are 74 ani,si este bolnav. Eu ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager al socrului pe casa construită de soțul meu, decedat. cum l-aș putea anula? nu ne mai înțelegem deloc Mishamimi Mishamimi Bună ziua, În urma cu 9 ani, l-am cunoscut pe soțul meu și ne-am căsătorit în momentul în care casa care o construia era la roșu. Menționez că ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu uz fruct si succesiune Anantony Anantony Buna ziua, In anul 2000 am facut act de vanzare-cumparare cu uz fruct cu mama si sotul ei, (plata a fost facuta integral de mine) cu intentia de a o proteja ... (vezi toată discuția)