am cumparat un apartament in urma cu un an de zile, fara sa fac un contract de vanzare cumparare,ci doar o chitanta de mana cu fostul proprietar , urmand ca actele sa le faca acesta cand va avea bani. in urma cu cateva zile m-a anuntat ca nu si-a mai platit ratele la o banca, tot din cauza lipsei banilor, si ca i-a sosit la domiciliu o somatie prin care il anunta ca apartamentul pe care l-am cumparat urmeaza sa fie executat silit. ce ma sfatuiti, ce acte trebuie sa depun si unde?
mergeti de urgenta la un notar si faceti actele de v/c , chiar daca suportati dvs onorariul notarului si impozitul aferent vanzari , nu de alta dar sa nu ramaneti cu bani dati , acea hartie de mana nu are nici o valoare si asa pot fii unele probleme
Momentan nu se mai poate inchieia vanzarea, banca creditoare va putea sa ceara revocarea fiind data situatia debitorului.Orice act inchieiat prin care se instraineaza bunurile ce pot fi supuse executarii silite, se vor considera facute pentru a frauda banca si a se sustrage executarii silite.
in functie de valoarea creditului , alte bunurii pe care le are debitorul , daca a inceput sau nu executarea sunt multe lucrurii aici pe care nu le cunoastem , dar in primul rand faceti de urgenta actele de v/c , chiar daca banca va cere desfintarea actelor de v/c , dvs ca si cumparator ve-ti putea cere si dvs banii platiti pe imobilul respectiv (obligatoriu in contractul de v/c sa treceti pretul corect pe care la-ti platit)
nu stiu exact daca a primit somatie de executare silita, stiu ca banca, prin nu stiu ce firma de recuperari, a trimis o adresa la primarie si vanzatorul figura in evidentele primariei cu apartamentul. stiu ca hotararea judecatoreasca are putere mai mare decat un contract v/c, si vr sa stiu daca mai pot face ceva. va multumesc.