avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in revendicare imobiliara in baza legilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in revendicare imobiliara in baza legilor funciare, scutire taxa timbru

Sunt proprietarul unui teren forestier retrocedat legal in anul 1992, ulterior in 2004, comisia de retrocedari a retrocedat o parte din acest teren al meu altei persoane.
In actiunea care o voi face in instanta, pot merge pe legea 1/2000, care prevede ca retrocedari ulterioare nu se pot face cu incalcarea celor anterioare, sau va trebui sa merg pe art 480 si urm Cod civil?
Daca merg pe prima varianta, sunt scutit de taxa de timbru?
Ultima modificare: Duminică, 25 Iulie 2010
flaviusghita, utilizator
Cel mai recent răspuns: flaviusghita , utilizator 15:42, 26 Iulie 2010
Da. Insa obiectul cererii nu va fi revendicare.....ci constatare nulitate absoluta TP.
Daca terenul este in posesia celeilalte persoane va trebui sa introduceti o actiune in revendicare si veti fi obligat la plata taxei de timbru.
Posesia nu pot spune ca e pierduta, ultima oara eu am taiat arbori de acolo, iar partea cealalta a venit doar cu scandal ca am taiat din padurea ei.
Credeti ca pot merge, in cererea nulitatii absolute, pe art III, din L167/1997, cu toate ca acolo se specifica faptul ca titlul meu trebuia sa fie intabulat, iar eu intabulare sau cadastru nu am?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare paduri stela.violeta stela.violeta In 1992 parintii mei au facut o cerere de retrocedare a 4 ha de padure. De atunci nu au primit nici un raspuns, cei de la primaria de care apartin nedand ... (vezi toată discuția)
Primaria a improprietarit alta persoana cu o parte din terenul meu flaviusghita flaviusghita Detin in proprietate un teren forestier, retrocedat in anul 1995, conform legii 18/1991 pe vechiul amplasament, pentru care detin titlu de proprietate emis in ... (vezi toată discuția)
Revendicare terenuri 18/1991-primaria refuza inscrierea pe titlul de proprietate ingrid321 ingrid321 Buna ziua. Dupa 1990 unul din 3 frati a depus o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate pentru cateva terenuri in baza lg.18/1991 FF. Acesta a ... (vezi toată discuția)