avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... GARANTIE DE GESTIUNE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

GARANTIE DE GESTIUNE

Este legal sa se retina garantie de gestiune din concediul medical?
Ultima modificare: Duminică, 25 Iulie 2010
MARIA-JASMINE, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 14:10, 25 Iulie 2010
Art. 13. din legea 22/1969 actualizata
– Garanţia în numerar se reţine în rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din cîştigul mediu pe o lună, după caz. Dacă, din cauza altor reţineri, ratele în contul garanţiei în numerar nu pot fi reţinute, gestionarul este obligat să le depună.

Deoarece banii pe concediul medical se acorda in virtutea unei asigurari medicale, si nu din prestatie, nu se considera salariu sau castig pentru acea prestatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare myno myno Buna ziua! Este legal sa se retina din salariu ,lunar, o anumita suma cu valoare totala egala cu 3 salarii daca ai gestiune? multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Garantie materiala buiavasi buiavasi Buna ziua! As dori sa imi precizati si mie care este procentul pt retinerea garantiei materiale in cazul gestionarilor si la ce se aplica la salariul de ... (vezi toată discuția)
Retinere (constituire) garantie materiala elmo21 elmo21 Sunt gestionar si doresc sa aflu daca valoarea garantiei materiale,este corect sa fie calculata aplicand 10% la valoarea salariului de incadrare si nu la ... (vezi toată discuția)