avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garantie materiala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garantie materiala

Buna ziua! As dori sa imi precizati si mie care este procentul pt retinerea garantiei materiale in cazul gestionarilor si la ce se aplica la salariul de incadrare sau la salariul brut? Am citit in legea nr.22/1969 ca se constituie garantia la 1/10 din salariul tarifar lunar, art.13, asta se refera la incadrare sau la salariul brut care include si sporuri, care pot avea carater permanent sau nu? In cazul gestionarilor aflati in concediu medical cum se procedeaza ? Se mai retine aceasta garantie?Si daca ma puteti ajuta cu un model de contract de garantie
multumesc
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
buiavasi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 16 Februarie 2016
Legea nr.22/1969
art. 13
Garantia în numerar se retine în rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din cîştigul mediu pe o luna, după caz. Dacă, din cauza altor retineri, ratele din contul garantiei în numerar nu pot fi reţinute, gestionarul este obligat să le depuna.Pentru angajatii temporari, altii decit cei prevăzuţi la art. 10 alineatul ultim, precum şi pentru angajatii sezonieri, se vor putea stabili rate mai mari sau chiar obligativitatea depunerii, la încredinţarea gestiunii, a garantiei integrale în numerar.

Contract de constituire a garantiei materiale
[ link extern ]
Multumesc, dar mie imi este neclar la ce se refera acest salariu tarifar lunar, este vorba de salariul brut sau de salariul corespunzator functiei, respectiv de incadrare?
Opinia mea este ca, se refera la salariul corespunzator functiei, respectiv salariul de incadrare
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere (constituire) garantie materiala elmo21 elmo21 Sunt gestionar si doresc sa aflu daca valoarea garantiei materiale,este corect sa fie calculata aplicand 10% la valoarea salariului de incadrare si nu la ... (vezi toată discuția)
Intrebare myno myno Buna ziua! Este legal sa se retina din salariu ,lunar, o anumita suma cu valoare totala egala cu 3 salarii daca ai gestiune? multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Contract de garantie materiala obligatoriu ? cristiantudorache cristiantudorache Buna ziua, In ideea in care o persoana preia o functie care prevede constituirea unei garantii materiale, este absolut necesar incheierea unui contract de ... (vezi toată discuția)