avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... noua lege a salarizarii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

noua lege a salarizarii

in ce conditii
se mai acorda trecerea la noua treapta de salarizarii caci de 2 ani am ramas cu prima treapta motivandu se ca nu prevede noua lege a salarizare.in sistemul sanitar fiind vorba..
Cel mai recent răspuns: geo3vio , utilizator 13:26, 22 Septembrie 2010
geo3vio a scris:

in ce conditii
se mai acorda trecerea la noua treapta de salarizarii caci de 2 ani am ramas cu prima treapta motivandu se ca nu prevede noua lege a salarizare.in sistemul sanitar fiind vorba..


Pentru functionarii publici avansarea in treapta de salarizare se poate face si in cursul anului 2010 .Baza legala este urmatoarea:
- prevederile art.63 si 67 din Lg.188/1999, Statutul Functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
- prevederile art.4, anexei __si ale art.33 din Ordonanta Guvernului nr.6 din 24 ianuarie 2007, “privind unele măsuri de reglementare a drepturilor salariale şi a altor drepturi ale funcţionarilor publici până la intrarea în vigoare a legii privind sistemul unitar de salarizare şi alte drepturi ale funcţionarilor publici, precum şi creşterile salariale care se acordă funcţionarilor publici în anul 2007”, modificata si completata prin OG 9/2008 si Legea 330/2009, coroborate cu prevederile O.U.G. nr.1/2010.

Succes!
Io timpenie mai mare ca legea asta...n-am vazut.... si nerusinare mai mare din partea pd-l-istilor astora....n-am vazut...
In noua lege functionarii publici sunt asezati pe treapta de jos. Avem cei mai mici coeficienti. Au modificat si Lg 188/1999 , art. 100 , care prevede ca in urma reorganizarii . restructurarii , daca sunt mai multi candidati pe aceiasi functie se v-a da examen. Ar fi foarte corect daca la examen ar fi acceptari doar cei ce au studii corespunzatoare postului solicitat , dar daca sunt acceptati teologi si sociologi pe post de inspector de finante , va dati seama ca aceia nu candideaza pt. ca sunt pregatiti , ci pentru ca le este postul rezervat.
Sincer, aceasta este problema cu concursurile...sunt cu "subiecte servite" celor care "trebuie" sa ramana pe posturi...am zis care "trebuie" si nu care "merita"...sa nu ne mai ascundem dupa visin, este necesar sa acceptam aceasta realitate sau sa luam masuri impotriva acestei situatii nedrepte...de aceea serviciile prestate sunt cum sunt, din pct de vedere al calitatii...am mers la o circa fiscala si functioanara nu stia se intre/opereze pe folderul salvat pe o discheta, rastindu-se la mine ca programul/softul instalat pe computerul de serviciu trebuie singur sa-si extraga datele de pe discheta, ca ea nu poate face acesta procedura manual (procedura pe calculator este f simpla insa trebuie cat de cat competenta la nivel de studii superioara, ca toti functionarii scot in fata acele studii superioare, facute mai mult - sau mai putin - la Spiru Haret, cunoscatorii stiu la ce ma refer...)..I

Imi cer scuze daca par nedrept sau rautacios, dar realitatea imi da si ne da mult de furca... s-au cam terminat rezervele de rabdare si politete gratuite...

"Calitatea nu este totul, dar totul este nimic fara calitate..." (Peters si Watermann - "In search of Excellence")....
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2010
radu_mc, utilizator

Alte discuții în legătură

Promovarea in clasa a functionarilor publici iuliapip iuliapip sunt angajata in cadrul unei instituii publice, unde mi-am depus cerere pentru transformarea postului de pe studii medii pe studii superioare, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Incadrare dupa promovare IDANUT IDANUT Daca promovez anul acesta din inspector principal in inspector superior, as dori sa stiu cum o sa fiu incadrat tinind cont ca am o vechime de 25 de ani in ... (vezi toată discuția)
Treapta de salarizare ContSters112740 ContSters112740 functionar public; referent asistent, 2 ani vechime in grad am terminat facultatea in 2009, cu diploma de licenta vechime in munca 15% conform noii legi de ... (vezi toată discuția)