buna ziua, imi poate spune cineva daca schimbul valutar care trebuie inregistrat de pe extrase se inregistreaza in registrul jurnal de incasari si plati. este vorba de o intreprindere individuala. multumesc frumos.
adica s-au schimbat niste bani din contul de euro s-au vandut si au intrat in contul de lei, vreau sa stiu daca aceste operatii trebuie trecute in registrul jurnal de incasari si plati. multumesc.
sa stiti ca nu am gasit o mentiune clara in omef 1040 cu privire la acest aspect .
Ce-i drept, acel 1040 este cel putin depasit din multe puncte de vedere si ar fi foarte bine sa fie actualizat .
Asa ca voi spune cum as face eu in acest caz : as trece pe incasari contravaloarea in lei a sumei facturatesi incasate , apoi pe plati in lei schimbul valutar si iar pe incasari contravaloarea sumei incasate in contul de lei corespunzatoare schimbului valutar , astfel incat din diferenta intre acele sume sa reiasa diferenta de curs ca venit sau cheltuiala .
Acte contabile pfa
sorinnell
buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila ... (vezi toată discuția)