avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... probleme penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

probleme penale

Buna ziua.as dori sa stiu daca esti implicat intr un caz penal ai dreptul sa iti vezi dosarul??din cate am inteles este permis acest lucru ,dar parerile sunt impartite.Va multumesc!!:
Cel mai recent răspuns: amitza , utilizator 22:47, 26 Iulie 2010
Ai dreptul neconditionat in faza de judecata.
In faza de urmarire penala organul nu este obligat sa puna la dispozitie dosarul vreunei parti.Depinde de anumite circumstante
Daca dosarul este in faza urmaririi penale, dosarul poate fi vazut doar in faza prezentarii materialului de urmarire penala.
In faza judecatii dosarul poate fi consultat in arhiva instantei.
Subscriu punctelor de vedere exprimate de colegii mei. Cu toate aceste un dosar aflat in faza de urmarire penala poate fi consultat daca aparatorul dvs este suficient de istet iar anchetatorul suficient de maleabil. In practica se mai intampla!
greenforest a scris:

Subscriu punctelor de vedere exprimate de colegii mei. Cu toate aceste un dosar aflat in faza de urmarire penala poate fi consultat daca aparatorul dvs este suficient de istet iar anchetatorul suficient de maleabil. In practica se mai intampla!

daca avocatul este suficient de istet, iar anchetatorul mai putin istet!:D este adevarat ca in practica se mai intampla :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal incepatorius incepatorius poate avocatul meu sa studieze dosarul in cursul urmaririi penale? suntem inca in faza de urmarire penala iar eu sunt inculpat, inca nu s-a emis rechizitoriul (vezi toată discuția)
Drepturile aparatorului in faza de urmarire penala Bery Bery Va propun in continuare o discutie referitoare la art 172 C.Proc.Pen. Art. 172 in fosta reglementare (modificare adusa prin rt. I pct. 99 din Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Stadiu dosar penal costel58 costel58 Am facut o cerere la politie pentru aflarea stadiului unui dosar penal aflat in faza de urmarire penala in rem . Mi s-a transmis un raspuns prin care sunt ... (vezi toată discuția)