avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj divort cu bani lichizi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj divort cu bani lichizi

sotia are 10k in banca pe numele ei.
daca scoate banii (si ii tine la ciorap) si intenteaza divort si se ajunge la partaj poate sa-i imparta in doua instanta, daca ea nu-i are ?
precizez ca o parte din acesti bani i-am castigat in spania, fara acte
apoi am cumparat o parcela pe numele amandurora si am vandut-o recent.
i-am pus la banca pe numele ei.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:07, 26 Iulie 2010
Orice bun dobindi9t in timpul casatoriei , inclusiv sume de bani este consuiderat bun comun , deci si sumele de bani depuse numai pe numele soyiei insa trebuie dovedit acest lucru, mult mai usor in privinta sumei de bani provenind din vinzarea terenului. Daca nu ii are in cont la data despartirii trebuie sa dovediti ca i-a cheltuit in interes propriu
in instanta, trebuie dovedita existenta banilor si provenienta lor ( ca i-at castigat dvs. in Spania, ca i-ati transmis in tara si ca ea i-a cheltuit nu in gospodarie, de asa maniera sa profite ambilor soti, ci doar in interesul ei).
Instanta , dupa ce s-au dovedit cele de mai sus, poate sa stabileasca in hotarare impartirea banilor, urmand ca sotul care i-a avut in posesia sa va dea dvs. partea ce vi se cuvine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cont personal lucia58 lucia58 in urma divortului sunt in partaj cerut de mine ,cu sotul meu.Vreau sa stiu daca contul meu personal trebuie sa-l impart cu el .Precizez ca fostul meu sot in ... (vezi toată discuția)
Succesiune mondocadina mondocadina mai am o intrebare mama mea a avut o suma de bani in banca pe numele ei iar tatal meu imputernicit cum se impart banii la tatal meu si la noi cei 3 copiii (vezi toată discuția)
Vreau să închid o parte din creditul la un imobil luat în timpul căsătoriei cu bani din vânzarea unui imobil avut anterior. se împarte această sumă la partaj? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, Am cateva clarificari referitoare la partaj: Dupa casatorie am achizitionat un imobil la care am platit avans din vanzarea unui apartament ... (vezi toată discuția)