avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

mai am o intrebare mama mea a avut o suma de bani in banca pe numele ei iar tatal meu imputernicit cum se impart banii la tatal meu si la noi cei 3 copiii
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
mondocadina, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:23, 9 Martie 2011
in exact aceeasi maniera in care se impart restul bunurilor ramase dupa mama dvs, 1/4 se cuvine tatalui iar 3/4 copiilor impreuna (1/4 fiecare)
daca mai este un cont in alta banca si banii au fost a mamei din vinzarea unei case iar mama la pus pe el titular pe cont noi mai avem vreun drept la banii aceia tatal meu este tata vitreg
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
mondocadina, utilizator
daca banii au fost depusi in cont pe numele tatalui, nu ii puteti include in masa succesorala a mamei decat in masura in care tatal recunoaste ca acei bani au constituit bun propriu al mamei, provenind din vanzarea unui bun propriu.

daca tatal nu este de acord trebuie sa va adresati instantei, daca banii au fost depusi imediat dupa vanzare este relativ usor de dovedit.
sa intrebati si in ce termen trebuie sa va prezentati la notar pt. dezbatere....!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. mama mea a decedat cu putin timp inainte. am deschis procesul ... Aquavia32 Aquavia32 Buna. Mama mea a decedat cu putin timp inainte. Am deschis procesul succesorial, si am o nelamurire. Mama cumparat un apartament cand eu m-am nascut. Dupa 8 ... (vezi toată discuția)
Mama a decedat, iar dansa avea bani depuși la cec, tata este a ... Liliana Pop Liliana Pop Mama a decedat,iar dansa avea bani depuși la CEC,tata este a doua persoană care figurează la contul CEC,întrebarea este:Tata poate să retragă banii fara ... (vezi toată discuția)
Partaj divort cu bani lichizi m1ha1.blogs m1ha1.blogs sotia are 10k in banca pe numele ei. daca scoate banii (si ii tine la ciorap) si intenteaza divort si se ajunge la partaj poate sa-i imparta in doua instanta, ... (vezi toată discuția)