avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CM pierduta de catre firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CM pierduta de catre firma

Buna ziua!
Am CM din noiembrie 1999.La ultima firma la care am lucrat(2010)mi s-a pierdut CM. Vreau sa stiu daca CM este posibil sa fie scanata in perioada in care am lucrat la o alta firma(2002-2009) si daca poate fi refacuta.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 26 Iulie 2010
Da, este posibil.Scanarea cartilor de munca de catre ITM a inceput in anul 2006.
faceti o cerere si inregistrati-o la ITM.
1. Scanarea carnetelor de munca nu se face de catre ITM ...... :)

2. Se poate reface carnetul de munca ....În caz de pierdere a carnetului de muncă, legea permite eliberarea unui duplicat de către ultima unitate la care cel în cauză a lucrat sau lucrează. Dacă ultima unitate a fost supusă reorganizării, duplicatul se va elibera de către unitatea care deţine scriptele unităţii reorganizate. Acest lucru este posibil numai după ce persoana în cauză declară pierderea la Monitorul Oficial.
În cazul în care până la eliberarea duplicatului încetaţi raporturile de muncă cu noul angajator, acesta vă va elibera o adeverinţă de vechime care va fi înregistrată în carnetul de muncă duplicat de un alt angajator, când va exista documentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut cm anca55 anca55 Care este procedura in cazul in care angajatorul a pierdut CM a unui salariat? Firma a trimis CM inchisa unor colegi regionali pentru a i-o inmana personal, in ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca pierduta de catre angajator lukas123 lukas123 Buna ziua, Fostul angajator mi-a pierdut cartea de munca. Ce fac acum ? Am pierdut si vechimea ? Mai sunt inregistrat pe undeva ? Multumesc in ... (vezi toată discuția)
Carte de munca ciuboflo ciuboflo Buna tuturor! am o problema si anume fostul angajator mi-a spus ca firma care se ocupa de contabilitate lor mi-a pierdut cartea de munca (a dat vina pe ITM ... (vezi toată discuția)