avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cheltuieli
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cheltuieli

1. In cazul apartamentelor nelocuite, cum se repartizeaza cheltuielile?
Se aplica reglementarile general valabile,adica : energia electrica pe scara pt. o persoana iar administratorul , femeia de serviciu ,reparatiile,etc. dupa cota parte indiviza?
Mentionez ca in blocul nostru singurele cheltuieli comune lunare sunt legate de administrare,curatenie si energie electrica pe scara.
2.In cazul in care unul dintre proprietari efectueaza izolarea acoperisului doar pentru portiunea care acopera apartamentul propriu,cine participa la plata:toti locatarii din asociatie sau doar cei de pe coloana respectiva?Cum se calculeaza contributiile: dupa cota parte sau pot exista alte criterii stabilite eventual in cadrul Asociatiei de proprietari ?
Cel mai recent răspuns: maria.o , utilizator 18:36, 26 Iulie 2010
In cazul apartamentelor nelocuite electricitatea, gunoiul si gazele nu se platesc.
In rest, se platesc cheltuielilor comune in functie de cota-parte indiviza.

Asemanator, pentru indiferent ce lucrare de intretinere si reparatii se imparte pe cota-parte indiviza.
Acestea sunt prevederi legale si ele nu pot fi inlocuite de hotarari ale proprietarilor de impartire in alt mod.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
elga50, moderator
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere mari112 mari112 Buna ziua, as dori sa aflu ce trebuie sa apara pe lista de intretinere in dreptul unui apartament in care nu locuieste nimeni. Mai concret detin o garsoniera ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere iliescudoina iliescudoina Doresc sa stiu daca sunt obligata la plata intretinerii in cazul in care am lipsit din locuinta 90 de zile si am comunicat ca voi lipsi , printr-o cerere ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari- practici abuzive sau eluzive? ContSters371153 ContSters371153 Femeia de servici- cum este calculat salariul conform legilor in vigoare? Pe numar persoane sau cota indiviza? Curentul de pa casa scarii- cum este calculat ... (vezi toată discuția)