avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare cumparare cu clauza intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare cumparare cu clauza intretinere

Salut,

O matusa vrea sa mi faca un act de vanzare - cumparare cu, clauza de intretinere ..... dar mi e cam frica .....
Vreau sa mi dati un sfat in legatura cu acest act de vanzare cumparare cu, clauza de intretinere .... cum ar trebui sa l fac .... pt a fi mai greu de atacat in instanta .
Ma refer la acea clauza de intretinere ...... ce trebuie specificat pentru a nu avea ea alte pretentii.
Vreau sa fiu sigur la ce ma inham, pt ca a mai facut 3 acte de vanzare cumparare cu, clauza la 3 familii .... si apoi le a atacat in instanta pe motiv ca nu respecta clauza ...... castigand de altfel toate 3 procesele.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 15:16, 2 Septembrie 2007
Deja as fi circumspect cu privire la incheierea acestui contract. Sunt unii varstnici care din plictiseala probabil se joaca cu vanzare cumparare cu clauza de intretinere sau cu testamente pe care apoi le ataca in instanta, respectiv le revoca. Asta ii face sa aiba o activitate si in felul asta isi prelungesc viata.
pentru a dovedi intretinerea este necesar sa intocmiti un registru, iar pentru fiecare act in parte (plata facturi, achizitionare de mancare, medicamente, transport, etc) sa il puneti pe cel caruia ii datorati intretinerea sa semneze, eventual si cu martori ca dvs. ati efectuat acea plata/achizitie in numele/in favoarea respectivului.

este oarecum neplacut, dar asa va putetti asigura ca in cazul unui litigiu veti avea cum sa demonstrati ca v-ati indeplinit obligatiile.
In contractul de intretinere puteti prevedea o clauza prin care sa numiti o terta persoana - de ex. un ONG, care sa monitorizeze si fata de care sa raportati modul in care se face intretinerea.

Puteti prevedea o clauza prin care in situatia in care matusa promoveaza o actiune in instanta ce se va dovedi nefondata sa fie obligata la plata unei sume de xxx.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema in materie succesorala Mihaela Enache Mihaela Enache Sunt studenta la drept, dar inca nu am facut materia succesiunilor si nu ma pot pronunta asupra unei probleme cu care se va confrunta familia mea. Pe scurt : ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpãrare cu drept de uzufruct viager DanT79 DanT79 Bună seara, O mătuşă fără moştenitori rezervatari (unchiul decedat, fără copii) vrea să încheiem un contract de vânzare-cumpărare cu clauză de ... (vezi toată discuția)
Mostenire/donatie - care e pentru mine? CristianC2010 CristianC2010 Am o matusa (sora bunicului meu) si ar vrea sa imi lase un apartament in schimbul intretinerii ei (practic parintii mei o sa o intretina dar se va face pe ... (vezi toată discuția)