dana canaziru a scris:
Mama a fost 10 ani pensionata pe caz de boala, cum se spune. A fost accident de munca, la calcularea pensiei de drept , cei 10 ani se iau ca atare, sau mai putin?
Multumesc
tudorvaleriu a raspuns:
Cand va indeplini varsta standard de pensionare pentru limita de varsta se va adauga la stagiul de cotizare si toata perioada in care a fost pensionata pentru invaliditate.
Interventie moderator Va rog sa nu mai discutati aceeasi problema in mai multe topicuri. Nu se poate discuta fragmentat in domeniul asigurarilor sociale.
In legatura cu intrebarea dvs. Eu nu sunt lamurita cu perioadele. Ati scris ca a lucrat din 1974 pana in 2000. Daca a lucrat din decembrie 1974 pana in ianuarie 2000, a lucrat 15 ani. Daca lunile sunt altele, poate a lucrat 16 ani.
Reveniti cu perioda in care a lucrat, inclusiv lunile, si precizati cati ani a lucrat in grupa II de munca. De asemenea, precizati daca din 2000 pana in prezent a lucrat, la fel, cu luni cu tot.
Precizarea cat mai exact a stagiilor realizate este extrem de importanta pentru a primi un raspuns corect.
:offtopic:
@Bruta
V-am prins si eu. :) Nu este 1 an pensie de invaliditate, ci 10 ani sau 9, depinde de luni si chiar zile.