avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE LIMITA DE VARSTA,ANTICIPATA SI ANTICIPATA ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE LIMITA DE VARSTA,ANTICIPATA SI ANTICIPATA PARTIAL

Sunt nascut in anul 1956 luna ianuarie iar din anul 1974 luna august pana in 1999 luna ianuarie am lucrat un total de 16 ani la grupa I trecuti in cartea de munca.Din anul 2003 pana in 2010 am fost pensionar pe caz de boala.La ce varsta as putea sa ma pensionez?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:32, 23 Martie 2013
Ce stagiu total de cotizare aveti ?

Din luna august 1974 pana in 2003 aveti doar cei 16 ani in grupa I-a ? In ce procent sunt acesti ani ?

Precizati:

Ani,luni si zile de stagiu asimilat(armata si pensie de invaliditate).
Ani,luni si zile in conditii normale de munca.Daca aveti.
totalul anilor de cotizatie sunt 24 din care 16 ani 100% la gr. I, 1 an si 4 luni a fost armata iar restul de 6 ani si 6 luni sunt in conditii normale de munca!deasemenea din anul 2003 pana in anul 2010 am acumulat un numar de 7 ani in pensie de boala.
Din cele postate,rezulta ca aveti dreptul la pensie de limta de varsta,la 61 de ani si 6 luni.
in prezent nu se acorda grupele de munca pentru cei care au lucrat in grupa I inainte de anul 2000?(6 luni la 1 an de gr.I de munca) dupa cum a fost promis de Ministeru Muncii
16 ani de grupa I-a in procent de 100%,aduc:

-O perioada suplimentara la vechimea in munca de 8 ani(6 luni la 1 an).
-O reducere cu 3 ani si 6 luni a varstei standard de pensionare(65).
-Un punctaj suplimentar de 50% pentru perioada lucrata in grupa I-a de munca.

Cititi si urmariti discutia de aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata barbat edith maria edith maria Buna ziua Sotul meu este nascut in 14 august 1956, lucreaza din iulie 1975 pana in prezent, din care 16 ani si 9 luni in grupa a II-a. Cand se poate pensiona ... (vezi toată discuția)
Virsta de pensionare Carmenbus Carmenbus socrul meu are 31 ani lucrati cu tot cu armata si 2 ani in grupa 1,si are 60 de ani .ar dori sa iasa anticipat in pensie pe motiv de boala,va fi afectat la ... (vezi toată discuția)
Punctaj stagiu aferent grupe de munca viorelk viorelk Buna seara Prin OUG 100/2008 se acorda un punctaj stagiului aferent grupelor de munca: -0,50 gr. - pe an I/conditii speciale, -0,25 pe an - gr II/ cond ... (vezi toată discuția)