Sotul dvs va fi destituit doar daca va fi gasit vinovat si va fi condamnat la o pedeapsa printr-o hotarare definitiva si irevocabila . La o asemenea valoare , este evident ca ne gasim in sfera penala .
Condamnarile se trec in evidenta cazierului judiciar .
in cazul in care va primi o condamnare pentru aceasta fapta va fi trecuta in cazier...daca va fi dat afara sau nu depinde de rezultatul cercetarii disciplinare ce se va desfasura la unitate...lucreaza in armata pe baza de contract de munca?
Penalul suspenda disciplinarul , astfel ca pana la finalizarea cercetarilor penale si judecatoresti , cercetarea disciplinara este suspendata de drept .
Cercetarile se efectueaza de catre politie. Acolo trebuie sa intrebati despre stadiul cercetarilor. Dupa inceperea urmaririi penale sotul dvs. va fi suspendat din functie pana la decizia instantei. Va fi afectat la drepturile banesti si poate cere relatii la serv.resurse umane de la locul de munca, care de altfel trebuie sa-i aduca la cunostiinta decizia de suspendare. Totul poate dura luni de zile si trebuie sa va inarmati cu multa rabdare.
Cod penal
luciano72
am fost scos de sub urmarire penala ptr ca lipseste elementul constitutiv al faptei .puteti sa mi explicati ce inseamna ?(art264 cp )imi apare la CAZIER ... (vezi toată discuția)