avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de acces la teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de acces la teren intravilan

Buna ziua,
Familiei mele i-a revenit prin hotarare judecatoreasca emisa de Judecatoria Ploiesti(cu cca 10 ani in urma),dreptul de a accesa un teren intravilan situat intre alte proprietati,teren pe care il folosesc in scop agricol,deocamdata.Proprietarul din a carui suprafata trebuia sa cedeze acea portiune aferenta caii de acces nu a rezervat spatiul necesar,cultivandu-l.Lucrurile s-au tot tergiversat in timp,astfel ca hotararea nu s-a pus in aplicare,in sensul ca drumul de acces nu s-a "creat",s-a mers pe buna intelegere si au primit acceptul proprietarului prin a carui curte ajung si acum,din strada principala la terenul cu pricina.Sunt,insa,in permanenta discutii vis-a-vis de acest drum de acces,chiar refuz din partea proprietarului de a permite intrarea in curtea lui,ca mai apoi sa se ajunga la terenul proprietatea familiei mele.Ce modalitate legala,dar si coercitiva,fara drumuri inutile,dar cu rezultate concrete exista,astfel incat drumul de acces sa se materializeze?Este suficienta abordarea unui executor judecatoresc?Va multumesc.Tania Stan
Cel mai recent răspuns: stanico68 , utilizator 15:28, 27 Iulie 2010
Sigur, prezentati-va cu hotararea la un executor judecatoresc.
In principiu, daca exista o sentinta civila definitiva si irevocabila, investita cu titlu executor, aceasta poate si trebuie a fi pusa in executare prin intermediul unui executor judecatoresc.
Tot in principiu, executarea judecatoreasca, prin trasare si tarusare in teren, ar trebui sa inchida litigiul Dvs.
multumesc pentru sugestii,
T.Stan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere, plata expertiza sympa514 sympa514 Buna ziua! Vecinul meu a deschis in 2013 o actiune de servitute pentru un teren agricol.Servitutea pe care el a cerut-o ne taia proprietatea in doua, asa ca ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa o executare silita? cristian_cojocaru cristian_cojocaru Buna. Ieri am pus in aplicare o executare silita pentru un drum de servitute. Cei executati au spus ca nu vor lasa pe nimeni sa treaca si nu vor indeparta ... (vezi toată discuția)
Parcare autoturism pe un drum de privat(drum de servitute) imbroserv imbroserv Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Locuiesc pe un drum privat care are un nume pana la axul strazii si un alt nume pe cealalta parte a ... (vezi toată discuția)