Buna seara. Am si eu cateva intrebari legate de contractul de donatie cu sarcini pe care-l voi prezenta mai jos.
Subsemnatii donator suntem proprietari asupra intregului imobil inscris in si solicitam dezmembrarea dreptului de proprietate in drept de nuda proprietate si uzufruct viager.
Noi donatorii declaram ca donam cu scutire de raport fiului nostru dreptul de nuda proprietate asupra intregului imobil in suprafata de ........, situat administrativ in ……- loc de casa cu casa si un adaus la aceasta casa , ambele la parter dobandit prin cumparare ca bun comun .
Subsemnatii donatori ne retinem dreptul de uzufruct viager asupra imobilului descris mai sus si solicitam inscrierea acestuia in CF.
Noi donatarii, consimtim la intabularea in CF, in numele donatarului a dreptului de nuda proprietate dobandit in conditiile acestui act, fara nici o alta interventie din partea noastra si garantandu-l in mod expres contra oricaror evictiuni.
Cu ziua de azi predam donatorului imobilul in proprietate, fara procese sau sarcini, cu taxele si impozitele achitate la zi, neurmarit, nesechestrat, nearendat, neipotecat si fara servituti.
Apreciem valoarea obiectului donatiei, dar numai in vederea taxarii actului, la suma de 130.000 ron.
Subsemnatii donatoriii lasam ca sarcina fiului nostru donatorul sus mentionat, ca pana cel tarziu la data de 01.12.2007 sa achite surorii lui suma de 7500 euro.
Cu ziua de azi preiau imobilul in proprietate in starea de fapt si de drept in care se afla si pe care o cunosc, urmand ca in continuare sa achit taxele si impozitele aferente, iar in eventualitatea in care ar mai fi de achitat anumite taxe si impozite aferente ma oblig sa le achit eu donatarul.
Taxele ocazionate cu perfectarea prezentului contract au fost suportate de donatar.
Noi partile semnatare aratam ca ni s-au adus la cunostinta si ne-am insusit prevederile legale care reglementeaza contractul de donatie.
Intrebarile mele sunt:
1. Ce sanse de reusita as avea daca doresc sa atac acest act si imobilul respectiv sa revina in proprietatea celor care l-au donat?
2. Cam cat dureaza un astfel de proces?
3. Daca intre donatori a aparut intre timp divortul poate cere doar unul dintre ei revocarea actului ?
4. Mentionez ca donatarul nu si-a achitat sarcina referitoare la suma pe care trebuia sa o achite pana la data din contract surorii lui. Aceasta poate cere anularea actului pe motivul neachitarii sumei respective?
Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsurile dvs.