avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Comunicare prin afisare!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Comunicare prin afisare!

Buna seara !

Va rog ajutor intr-o problema!

In cazul in care un proces verbal este comunicat prin afisare pe poarta imobilului(cu martori) ,inseamna ca am luat la cunostinta?
Fara semnatura mea ? Daca il rupe cineva?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 20:37, 26 Iulie 2010
Da .
Una din posibilitatile de comunicare a procesului verbal este aceea prin afisarea la domiciliul contravenientului , in prezenta unui martor , cu incheierea unui proces verbal de comunicare prin afisare .
Legea nu cere acordul contravenientului , intrucat nimeni nu va poate obliga sa semnati.
Da, procesul verbal se considera comunciat si prin afisare, dar
afisarea trebuie sa fie facuta cu respectarea conditiilor legale.
Este necesar ca sa fie incheiat un proces verbal care sa fie semnat de un martor asistent.
Instituţia martorului asistent a fost creată ca o garanţie a legalităţii şi temeiniciei conţinutului procesului-verbal, lipsa semnăturii acestuia ducând la nulitatea procesului-verbal.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Daniel Coman, Avocat
Poate produce efecte in sensul in care am luat la cunostinta si in situatia in care nu am fost de fata?
Evident ca da, de aceea se incheie procesul-verbal de afisare.
In cazul in care am fost plecat din tara pentru o perioada mai lunga de timp ce este de facut?

Alte discuții în legătură

Comunicarea procesului verbal de contraventie prin afisare la domiciliu silion19 silion19 Buna ziua Va rog cateva informatii legate de urmatoarea chestiune. Jandarmii mi-au intocmit un proces verbal in lipsa semnat de un martor ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal intocmit fara a fi contravenientul de fata siloth siloth ma confrunt cu aceastra problema si cu marea dilema a rubricii \"Alte mentiuni\" og 2 art 16 (7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul ... (vezi toată discuția)
Martorul la incheierea unui pv Mary-Lou Mary-Lou Martorul care semneza la incheierea unui p-v de contraventie trebuie sa fie prezent in momentul incheierii acestuia,sau macar sa ia cunostinta de refuzul ... (vezi toată discuția)