avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu minim pe economie

Buna dimineata!
Sotul meu este angajat la o societate cooperatista mestesugareasca cu conventie de munca in functia de sef de sectie prin decizie data de AG. A avut in subordine de la 12 angajati pana la 1 angajat. Conform Legii 1/2005 este platit in functie de munca prestatadin cate am inteles. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Intr-o societate cooperatista mestesugareasca se asigura minimul garantat la nive de tara, in conditiile in care esti numit sef de sectie si detii o gestiune de care raspunzi, sau esti platit numai la ce realizezi?
2. In situatia in care nu ai productie, nu realizezi nimic, societatea nu poate sa-ti garanteze minimul? adica sa nu fi platit deloc, zero, pentru ca nu ai realizat nimic?
3. Care sunt diferentele dintre Codul muncii si Legea 1/2005 referitor la plata salariatului? Drepturile salariatului?, Minimul garantat?
4. Exista vreo derogare de la guvern prin care o societate cooperatista mestesugareasca poate sa nu asigure minimul pe tara?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bartac , utilizator 22:40, 13 Noiembrie 2010
Da trebuie platit minimul pe economie

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca vs conventie individuala de munca cory2ro cory2ro Buna ziua! ma numesc Corina si sunt din Focsani. In uma cu 2 ani m+am angajat la o societate cooperativa mestesugareasca pe o perioada determinata de timp de ... (vezi toată discuția)
Salariul minim gelone gelone cooperatia mestesugareasca plateste salariul in functie de vanzari ! nu este obligata sa asigure salariul minim? (vezi toată discuția)
Plata in regie Kamita Kamita Ma intereseaza care este diferenta dintre salariu tarifar si plata in regie. Multumesc! Revin , In cazul in care la o firma de paza platesc in regie, nu se ... (vezi toată discuția)