avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident neacordare prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident neacordare prioritate

Buna ziua, prietenul meu a avut aseara un accident. Prietenul meu mergea in acelasi sens cu tramvaiul, tramvaiul a oprit in statie fara refugiu pentru pietoni, o tipa care venea din sens opus a facut stanga, i-a taiat calea prietenului meu. Prietenul meu a intrat in ea. Ea spune ca el trebuia sa opreasca ca era statie de tramvai, el spune ca ea nu ia acordat prioritate. El spune ca erau usile inchise la tramvai, ea spune ca erau deschise, ca are un martor. La Politie le-a spus ca le ia permisul la amandoi, le da amenda si fiecare isi repara masina singur. Eu zic ca, in accident sunt implicat 2 masini, prietenul meu nu a calcat pe nimeni, nu a facut accident cu tramvaiul. A cui este culpa?
Cel mai recent răspuns: palcuo , utilizator 15:55, 28 Iulie 2010
Daca usile erau inchise, prietenul dvs. isi putea continua deplasarea, iar masina care venea din stanga trebuia sa acorde prioritate...asta daca nu exista anumite indicatoare in zona care sa arate altceva.
Daca sunteti nemultumit de procesul-verbal intocmit la politie, puteti sa il contestati in instanta in termen de 15 zile!

avocat Radu Stan
Multumesc pentru promptitudine!
El spune ca usile erau inchise, ea are un martor care spune ca usile erau deschise. Cineva de la politie mi-a spus ca atat timp cat prietenul meu nu a calcat vreo persoana care cobora din tramvai sau nu a avut accident cu tramvaiul el nu are nici o vina. Politia trebuie sa se axeze pe cine este vinovat de accident. Doar Politia poate constata daca el a acordat prioritate, sau o caseta video ceva care sa arate ca el nu a oprit in statie. Problema ar trebui sa se axeze pe urmatorul fapt: el avea prioritate, si ea nu a s-a asigurat. Tramvaiul nu e pe post de paravan.
S-a rezolvat cu bine pentru prietenul meu. Soferita a fost vinovata, i-au luat permisul pentru 2 luni, ne-a dat si asigurarea si isi repara singura masina. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal ContSters114196 ContSters114196 Cum poate fi atacat un proces verbal legal dar neadevarat? cu ce probe si in ce temei legal? (vezi toată discuția)
Contestatie pv Andy2001 Andy2001 Buna dimineata, doresc sa ajut pe cineva cu o informatie si apelez la ajutorul celor de aici. Persoana respectiva a fost oprita in trafic pe motiv ar fi ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna? ContSters206995 ContSters206995 Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident si as dori un sfat. Imprejurari: - inaintam pe Stefan pe linia de tramvai cu 40-50km/h, in dreapta mea fiind ... (vezi toată discuția)