cum ar trebui sa procedez cu cele min. 42 zile de lauzie in cazul in care in decembrie voi naste al doilea copil, la 1 an si 11 luni diferenta fata de primul; in prezent sunt in CIC cu primul copil, iar cele 42 de zile care trebuie sa treaca pana la depunerea dosarului CIC 2 nu sunt acoperite decat partial de primul CIC; se accepta restul de numai 12 zile de concediu lauzie? trebuie sa renunt la CIC1 si sa intru chiar si in prenatal apoi postnatal?
intr-adevar daca renunt la primul concediu imediat dupa nasterea celui de al doilea copil nu voi fi descoperita; ma gandeam insa la varianta in care nu renunt, caz in care nu imi ramane din primul CIC decat o luna, restul pana la 42 de zile.... se poate sa iau concediu pt. aceste zile de la medicul de fam? imi convine asa pentru ca stiu cum e sa ai bb de cateva zile.... si sa trebuiasca sa iesi din casa la firma si mai stiu eu pe unde e nevoie.
Problema ta este ca te aflii la mijloc, cele 42 de zile nu le poti efectua in timpul CIC,imi imaginez ca deja ai nascut si stii ca nu este posibil ca natura sa-ti ofere posibilitatea si norocul a 42 CIC pana la noua cerere, astfel ca.............indiferent de ceea ce alegi la servici tot trebuie sa te prezinti cu certificatul de lauzie, altfel poti fi data afara ca absent nemotivat.
Parerea mea este ca poti sta pana la final in CIC si apoi cu certificatul de lauzie cu diferenta pana la 42 zile dupa nasterea copilului mergi la societate, este important sa te prezinta la reluarea activitatii la data care trebuie..
oricum tr. sa te prezinti la societate la data la care tr. sa reiei activitatea . Dupa cum se observa se reglementeaza 2 situatii .
Intrerpretarea mea este ca tr. sa renunti la CIC , sa faci concediu de lauzie de 42 zile.
Concediu post-natal
Florea3
Buna.As dori sa va întreb in legătura cu concediul post natal.Eu sunt
Inca in prenatal si luna asta ar trebui sa nasc.am lucrat mai putin
de un an si nu ... (vezi toată discuția)