avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general venit net realizat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

venit net realizat

Am si eu o nelamurire mai complexa: am intrat in concediu de risc maternal. Ce salariu voi primi? Am citit in OUG nr. 96 din 14 octombrie 2003 ca cuantumul indemnizatiei este egal cu 75% din media veniturilor realizate in ultimele 10 luni anterioare datei din certificatul medical. Insa pentru mine nu este clar care este venitul net realizat din fluturas? Acela din care se mai scade impozitul?

Intrebarea mea devine si mai complicata cand vreau sa calculez indemnizatia pentru cresterea copilului care este egal cu 72.5% (85% - 15%) din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni. In acea perioada cand ma aflu in concediu de risc maternal si pe urma in concediu prenatal care este venitul net realizat?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 14:42, 27 Iulie 2010
Buna ziua,

pentru concediul medical de risc maternal este suficienta si o perioada minima de 21 de zile lucrate dar, in marea majoritatea a cazurilor se iau ultimele 6 luni.
Se plateste 75% din media veniturilor brute, adica venitul dumneavoastra inainte de impozitare si scaderea contributiilor.
Venitul net pentru perioada de concediu medical, va fi suma de bani pe care o veti primi in mana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical sarcina/lauzie(prenatal/postnatal) ace27 ace27 Buna ziua!Luminati-ma si pe mine va rog frumos, cu acest prenatal, in legatura cu modul de calcul. Se iau in calcul ultimile 12 luni sau ultimile 6? Din ... (vezi toată discuția)
Concediului de risc maternal lili5 lili5 care este baza de calcul? venitul realizat? salariul net? se iau in calcul si retinerile pt "nerealizare target"? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal veronica-t veronica-t Angajarea a fost facuta la inceputul lunii iulie 2010, primul concediu medical l-am luat in februarie 2011 , dupa ce am anuntat la serviciu ca sunt ... (vezi toată discuția)