avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Citirea contoarelor de apa din apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Citirea contoarelor de apa din apartament

Dupa 1990 au luat fiinta firme care se ocupau de montarea contoarelor de apa in apartamente. Aceleasi firme lunar efectuau citirea acestora pentru calculul consumului in cadrul asociatiei. Ulterior s-a luat decizia ca administratorul sa faca citirea contoarelor de apa in schimbul unei sume de bani platiti lunar fara a se elibera chitanta. Administratorul o data la 5 luni se prezenta la usa locatarilor pentru incasarea sumei aferente celor 5 luni pentru citirea contoarelor care in fapt le citeau locatarii si le puneau in cutia postala a administratorului. La propunerea locatarilor ca citirea sa se faca de catre administrator iar pentru aceste servicii sa procedeze la cresterea salariului lunar , pentru a nu mai pretinde bani fara a elibera chitanta , presedintele asociatiei refuza aceasta. Acei care refuza sa plateasca suma aferenta pentru citire nu vor beneficia de calcului cheltuielilor lunare prin urmare nu vor putea achita suma aferenta inregistrandu-se cu restanta. In concluzie administratia blocului prefera sa primeasca bani la negru refuzand a intra in legalitate. Ce-i de facut? Pentru celelalte utilitati (energie electrica, gazul metan) contoarele se citesc de catre reprezentantii acelor institutii fara a pretinde taxa de citire.
Va multumesc pentru raspunsul pe care sper ca o sa-l primesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:48, 25 Noiembrie 2007
Solutia: - pui mana pe presedintele asociatiei si pe administrator, apoi te apuci de cautat sa vezi unde-l tin ascuns pe "ceausescu" (probabil il vei gasi in mentalitate), apoi il impusti. La revolutie nu s-a gandit nimeni ca ar fi trebuit impuscat si "ceausescu" din fiecare dintre noi ...
mai exista si solutia schimbarii administratorului.

La propunerea locatarilor ca citirea sa se faca de catre administrator...

Această propunere a fost discutată în Adunerea Generală?
Dacă NU, convocaţi această Ad. Gen. hotărâţi ce şi cum, de comun acord, votaţi cu 50%+1. După Adoptarea ei, toţi, inclusiv administratorul o veţi respecta...
Poti sesiza organele fiscale spunandu-le ca ti se pretind bani dar nu se emite chitanta - se numeste evaziune fiscala.
Poti face o plangere la serviciul primariei care se ocupa cu controlul activitatii asociatilor de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie consum de apa Silviv Silviv Cum pot sa procedez in cazul in care casiera asociatiei de proprietari din care fac parte a inregistrat mai multa apa calda si rece in contul meu pentru anul ... (vezi toată discuția)
Citire contoare apa de catre persoana fizica, fara eliberare chitanta mariuss_suciu mariuss_suciu Buna seara. Ma lovesc de o problema, si nu stiu cum sa o rezolv, respectiv cine are dreptate si cine nu, insa tind sa cred ca eu am dreptate. De aproximativ 3 ... (vezi toată discuția)
Nu reusesc sa identific o lege care să spună în a cărui obligație ... bauww bauww Nu reusesc sa identific o lege care să spună în a cărui obligație intra schimbarea unui apometru defect. Practic proprietarul apartamentului nu are ... (vezi toată discuția)