avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutorul de inmormantare - conditii de obtinere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutorul de inmormantare - conditii de obtinere

Buna ziua!socrul meu a decedat si nu era asigurat(nu lucreaza si nici nu era pensionar) nici nu era trecut in intretinerea nimanui.in cazul acesta se mai primeste vreun ajutor din partea primariei sau a casei de pensii?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Teodor Mecu , Avocat 18:46, 27 Iulie 2010
dar a lucrat nu??
pentru cei care doresc acest ajutor de inmormantare trebuie sa faca un dosar care sa cuprinda in general urmatoarele acte:
daca ajutorul il solicita sotia (ul) supravetuitor, trebuie sa aduca -certificat deces, -acte e casatorie - copie buletin - declaratie pe propria raspundere de la no0tar ca sotul se afla in intretinerea ei,, cerere de acordare ajutor si acte ( chitanta de la preot, facturi pentru cele cumparate pentru inmormantare, coșciug etc...)
acestea erau necesare acum 6 luni in urma,,,daca s-a ,ai schimbat ceva nu stiu..oricum trebuie sa mergeti la Casa de Pensii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul de deces BilliboiB BilliboiB Deces in familie: mama, pensionar de boala gr 2 . Copii, neangajati,fara venituri. De cheltuielile de inmormantare se ocupa bunica, ea insesi pensionara de la ... (vezi toată discuția)
Ajutor de stat pentru deces claudela claudela Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: pe 30 dec socrul meu a murit. Nu avea pensie, nu era asigurat in niciun fel. Sotul si fratii lui au suportat ... (vezi toată discuția)
Certificat de deces/ajutor de deces. ancapopescu166 ancapopescu166 Bună ziua oameni dragi! Mă confrunt cu 2 probleme destul de mari în familie! Un membru al familiei a decedat de curand. In ziua respectivă TATĂL ... (vezi toată discuția)