avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutorul de deces
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutorul de deces

Deces in familie: mama, pensionar de boala gr 2 . Copii, neangajati,fara venituri. De cheltuielile de inmormantare se ocupa bunica, ea insesi pensionara de la CAP. Dealtfel tot bunica sa ocupat si de decedata pana la deces,dar nu au locuit impreuna si nici nu ia fost data in intretinere prin vre-un act oficial. Intrebare: are cineva dreptul la vre-un ajutor de inmormantare, si daca da,ce fel de acte trebuie sa prezinte, avand in vedere ca,asa cum cred ca va dati seama nu are nici un fel de facturi care sa dovedeasca plata inmormantarii, la confectionarea celor trebuincioase participand mesteri din sat care nu pot elibera astfel de documente. Multumesc !:">
Cel mai recent răspuns: BilliboiB , utilizator 12:21, 12 Martie 2011
Copii daca sunt minori au dreptul la alocatie de sprijin.
Pentru cheltuielile de inmormintare mergeti la directia de munca din municipiu , in general sa stiti ca nu sunt absurzi nu cer justificarea la "leu". De obicei cer o chitanta de la preotul paroh pentru taxa de inmormintare si un bon fiscal pentru celelalte pe care il puteti obtine vorbind chiar la magazinul din sat de unde ati cumparat cele necesare. Vorbiti intii cu cei de la directie.
Veti primi ajutor de inmormantare de la casa judeteana de pensii (este o suma fixa, in jur de vreo 1700 RON). Trebuie sa prezentati certificatul de deces, cuponul de pensie si o adeverinta de inmormantare de la preot...Tot de aici veti primi un document care va permite sa incasati pensia pe luna in curs in care a avut loc decesul.
1. Deoarece mama era pensionara la data decesului, unul din copii sau bunica se prezinta la Casa de Pensii care va achita ajutorul de deces.
2. Actele care se cer sunt: certificatul de deces (in original) si acte care sa dovedeasca gradul de rudenie fata de decedata.
3. Ajutorul de deces se plateste repede, in maximum 24 de ore.
4. Ajutorul de deces pentru asigurati este in valoare de 2.022 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc de raspunsuri. Am inteles ca daca decedata era in pensie de boala nu se primeste ajutor de inmormantare.De aici si intrebarile. multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormintare simion lenuta simion lenuta sintem o familie in care nu am beneficiat de ajutorul de inmormintare deoarece sicriul, crucea si pomenile s-au facut cu mesteri din sat (de la tara), iar cei ... (vezi toată discuția)
Un prieten a decedat insa era salariat, cui trebuie sa cerem ajutorul de deces? bau_bau bau_bau Buna seara si imi cer scuze de deranj. Un prieten foarte bun, in varsta de 21 de ani, a decedat intr-un accident de masina. El era angajat la o firma de ... (vezi toată discuția)
Bunicul meu a primit in 1946 2 locuri de veci concesionate intr-un ... sandu.53 sandu.53 Bunicul meu a primit in 1946 2 locuri de veci concesionate intr-un cimitir parohial!El a decedat in 1972 si ulterior si bunica mea in 1991.Ei au avut 5 copii ... (vezi toată discuția)