avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de crestere al copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de crestere al copilului

In cazul in care o persoana se afla in concediu de crestere al copilului are voie prin lege sa mai aiba vreun alt tip de venit decat cel de la stat? (contract de colaborare,part time,contract de management,contract prestari servicii,administrator,asociat intr-o firma). daca legal nu este posibil cum as putea denunta o persoana de acest tip?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:44, 28 Iulie 2010
Raspunsul la prima intrebare este NU.
In ceea ce priveste cea de a doua intrebare, va voi raspunde cu o alta :
De ce vreti sa-i faceti un rau persoanei respective?
Un bine il faci foarte greu in timp ce un rau il faci intr-o clipa.
Nu uitati ca roata se invarte.
pai asta incerc sa fac. sa invart roata.....altfel bv lui cum se descurca.
dar categoric nu are voi sa aiba vre un alt tip de venit????
Are voie sa primeasca anumite venituri pe perioada cat este in CCC ... Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati profesionale - art.12 alin.2 ind.1 din OUG nr.148/2005 .

Daca doriti puteti depune o sesizare la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca si contract civil de prestari servicii la acelasi angajator serena82 serena82 Pe langa contractul de munca, la acelasi angajator, poate avea o persoana si contract civil de prestari servicii? Daca da, acea persoana trebuie sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Lege mamici in cic iza_corbu iza_corbu Buna ziua, Va rog ,in masura in care se poate, sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: Am un copil de 1 an si 1 luna, am lucrat pana cu 7 zile inainte ... (vezi toată discuția)
Pot incasa legal bani daca sunt in concediu de crestere copil? marianal2011 marianal2011 Buna ziua, Momentan sunt in concediu de cresterea copilului (pentru 2 ani) si mi s-a propus sa fiu trainer intr-un proiect/seminarii. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)