avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indemnizatie acordata la iesirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indemnizatie acordata la iesirea la pensie

Am si eu o intrebare, poate ma puteti ajuta, va rog!
Mama mea a lucrat in invatamant si s-a pensionat incepand cu 1 iulie 2010, limita de varsta. as vrea sa stiu daca ar trebui sa primeasca o indemnizatie de pensionare sau salarii compensatorii, nu stiu cum se cheama. Am inteles ca ar trebui sa primeasca cel putin doua salarii.
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
miha80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:32, 28 Iulie 2010
1. Este vorba de Legea 118/2010, care se aplica de la 03.07.2010:
Art. 9. — Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi nu se mai acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, retragere ori la trecerea in rezerva.
2. Deoarece a iesit la pensie pe 01.07.2010 primeste acea indemnizatie de 2 salarii deoarece la acea data nu exista Legea 118/2010.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de muncã unic la nivel naþional - nerespectare prevedere oana_onut oana_onut Conform Contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010 , Salariaţii care se pensionează pentru limită de vârstă primesc o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii la iesirea la pensie lenusa1969 lenusa1969 La iesirea la pensie a unei secretare se scoala se mai dau salarii compensatorii? Stiu ca exista Legea 118/2010, care se aplica de la 03.07.2010: Art. 9. ... (vezi toată discuția)
Art 9 legea 118/2010  manol manol art 9 din legea 118 \"Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi nu se mai acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, ... (vezi toată discuția)