avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere copil

Care este plafonul maxim care se acorda incepand cu 1 iul 2010 ?
Cel mai recent răspuns: MihaelaRogojinaru , utilizator 21:36, 31 August 2010
buna ziua
sunt insarcinata in prima luna , iar de la data de 01.07.2010 salariul meu pe cartea de munca a fost micsorat de la 1240 la 740 ron. Nu stiu cat este de adevarat dar am inteles ca pe perioada sarcinii se poate incheia o conventie civila (intre mine si firma sau stat , nu stiu exact) prin care eu sa am un venit trecut si sa platesc un impozit de 16% la stat , iar valoarea respectiva se va putea cumula la indemnizatia de crestere a copilului?????
va rog mult daca se poate sa-mi dati mai multe amanunte, sau care este varianta corecta pt a putea splimenta la indemnizatie.
Nu are importanta salariul trecut in cartea de munca, ci venitul net pe care il incasati. Astfel, puteti avea un salariu mai mic pe cartea de munca, dar, daca angajatorul va acorda anumite sporuri, venitul net sa fie mai mare.
Daca dv doriti sa adunati mai multe venituri va trebui sa va inregistrati mai intai la Registrul Comertului ca persoana fizica, apoi la Finante in vederea achitarii impozitului si abia apoi veti putea incheia contracte aducatoare de venituri. Daca veti incheia contract in calitate de persoana fizica cu societatea la care sunteti angajata cu contract de munca se va crea o relatie de dependenta si va trebui sa achitati catre stat, pe langa impozitul de 16 %, si celelalte contributii: pensii, sanatate, somaj. In momentul in care veti intra in CIC va trebui sa suspendati activitatea pe PF. Toate aceste proceduri costa. Altfel spus, ce iei pe mere dai pe pere.
sunt sigura ca mai exista si o alta posibilitate.
saptamana viitoare voi putea anunta firma despre sarcina, si ma voi interesa mai exact despre aceasta situatie (am un coleg care face cam acelasi lucru in prezent )

multumesc pt raspuns
doboseriua a scris:

Care este plafonul maxim care se acorda incepand cu 1 iul 2010 ?

Reducerea cu 15% a indemnizaţiei pentru creşterea copilului va fi aplicată la suma rezultată din calculul a 85% din media salariilor pe ultimele 12 luni.
Suma de plafonare va scădea de la 4.000 de lei la 3.400 lei.
buna ziua
este adevarat ca daca din luna a 7-a imi iau concediul prenatal firma nu mai plateste impozitul la stat pt salariul meu?? si ca bani pe care ii voi lua de la firma pe perioada prenatalului firma ii va recupera ulterior intr-o perioada relativ scurta de la stat?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este cuantumul contributiilor salariale stancu  georgeta stancu georgeta Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea:am lucrat cu carte de munca din 2004 si pana in aprilie 2009 cu norma intreaga , iar din aprilie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului GL203401200 GL203401200 Buna ziua.As avea o intrebare daca ma puteti ajuta.Eu am societate (i.i)Intreprindere Individuala.As vrea sa o angajez pe sora mea la mine la firma,sa-i ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi platesc singura cartea de munca? danapaval danapaval mai am de luat somaj pana pe 19 decembrie si as vrea sa stiu daca pot sa-mi platesc singura cartea de munca pana imi gasesc ceva.nu vreau sa am intrerupere pe ... (vezi toată discuția)