avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut -chitanta de mina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut -chitanta de mina

Am imprumutat acum aproape 3 ani o colega de servici cu bani ,pe baza de chitanta de mina,complectata de ea cu datele cind urma sa-mi returneze banii. A parasit serviciul,mutindu-se in provincie. Banii nu i-am mai primit nici pina in ziua de azi . Exista legal posibilitatea de a mi recupera ? Ma poate sfatui cineva :ce as putea face acum ptr. a recupera totusi banii ?


Multumesc
Cel mai recent răspuns: barbutadddddddddddddd , utilizator 14:29, 8 Septembrie 2007
poti sa introduci o cerere de chemare in judecata prin care sa soliciti restituirea imprumutului
M-am gindit si eu la acest lucru,dar sint putin ingrijorata datorita chitantei care este intocmita de mina ,fara a fi legalizata.
Am inteles ca ptr a face cererea de chemare in judecata va trebui sa platesc taxe 10% din valoarea pe care o reclam.
Daca legal nu am sanse si mai platesc si 10% taxe ?


Va multumesc
Actiunea nu o vei putea introduce daca au trecut 3 ani de zile de la data scadentei imprumutului.
Merci frumos de ajutor,dar inca nu au trecut cei trei ani,sint aproape . Ce fac insa cu chitanta de mina Este sau nu legala ?
Este.

Alte discuții în legătură

Cum se pot recupera niste bani imprumutati? cri_secret_ina cri_secret_ina Buna ziua! As dori sa stiu cum se pot recupera niste bani imprumutati,daca imprumutatul nu mai doreste returnarea acestora. Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare unei sume de bani imprumutata unei terte persoane lacrimidedor lacrimidedor Am imprumutat unei persoane o suma de bani acum un an, pe baza unei chitante de mana.Pesoana respectiva nu mai binevoieste sa-mi inapoieze acesi bani sub ... (vezi toată discuția)
Ce ma invatati in legatura cu un imprumut care nu mi se restituie? carmen69 carmen69 Unde e mai indicat sa depun o plingere pentru o suma de bani imprumutati cu chitanta de mina cu martoriin in care este si o masina(suma de bani reprezinta ... (vezi toată discuția)