avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administratori...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administratori...

Buna ziua!
Suntem pe punctul de a infiinta o societate comerciala cu raspundere limitata. Suntem 4 asociati din care 2 vor fi administratori. Am citit ca in cazul in care apar situatii neplacuta/complicatii in activitatea societatii administratori sunt direct raspunzatori de aceste lucruri.

Noi, asociatii, am hotarat ca cei doi administratori sa aibe puteri depline dar care sa fie exercitate impreuna si ca orice act de dispozitie sa fie valabil numai daca este semnat de cei doi administratori. Problema este ca unul dintre administratori ar intra in conflict (clauza de concurenta din contractul individual de munca) cu actualul loc de munca.

Intrebarea mea este daca eu(celalalt administrator) voi fi afectat de acest lucru? Ma gandesc la situatia cand administratorul care a incalcat clauza de concurenta de la actualul sau loc de munca va fi tras la raspundere si... implicit si eu sa fiu raspunzator in numele firmei pe care o coordonez.

Multumesc Anticipat,
Alexandru
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:26, 5 Septembrie 2007
Raspunderea este doar a celuilalt asociat al tau care in calitatea sa de salariat la cealalta societate incalca clauza de neconcurenta si nu in calitate de administrator al firmei voastre. Firma voastra si administratorii ei nu incalca aceasta clauza ce este stipulata in contractul individual de munca al asociatului vostru.
Raspunderea intervine in temeiul contractului de munca pentru colegul dvs. Este posibil ca si clauza de confidentialitate inserata in contractul acestuia sa nu fie valabila (nu a fost acordat sporul salarial prevazut de codul muncii pt clauza de confidentialitate) si atunci nu mai exista nici o problema.
Din cate stiu eu sporul salariam de care zici se poate da atunci cand pleci din firma urmand ca pe o perioada de cateva luni(6 cred) sa respecti clauza de neconcurenta. Asta in cazul in care ti-a fost oferita acea suma de bani(care reprezinta media pe ultimile 6 luni a salariului). Iar in cazul in care nu ti s-a oferit sporul respectiv dupa plecare din firma respectiva clauza de neconcurenta nu mai este valabila.

Eu insa ma referam la situatia in care persoana respectiva inca mai lucreaza acolo si nu are de gand sa plece.

Nu se pune problema raspunderii dvs sau a societatii pe care intentionati sa o constituiti pentru obligatiile contractuale ale altei persoane (pentru ca, pe logica asta, ar trebui sa-i platim si creditele, pensia alimentara ... pt ca si astea sunt tot obligatii nu?, dar ce legatura au ele cu societatea in cauza?)

DAR,

Am citit ca in cazul in care apar situatii neplacuta/complicatii in activitatea societatii administratori sunt direct raspunzatori de aceste lucruri.
Noi, asociatii, am hotarat ca cei doi administratori sa aibe puteri depline dar care sa fie exercitate impreuna si ca orice act de dispozitie sa fie valabil numai daca este semnat de cei doi administratori.
Multumesc Anticipat,
Alexandru

Sper ca partea cu "situatii neplacute" n-ati citit-o in actul constitutiv proiectat? Pentru ca atunci se pune intrebarea ce se intelege prin ele? Pt ca, in extremis, si daca isi ia omul amanta se poate interpreta ca a creat o "situatie neplacuta".

Si chiar vreti sa va tineti de manuta amandoi ca sa cumparati creioane secretarei ? (pentru ca si acesta este "un act de dispozitie"). Era mult mai interesant daca ati fi stabilit o limita de suma peste care sa fie necesara semnatura a doi administratori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contract individual de munca cintus cintus Buna ziua, In contractul individual de munca este prevazuta o clauza cu privire la imposibilitatea de a pleca din companie la o alta firma concurenta. O ... (vezi toată discuția)
Clauza de exclusivitate si clauza de neconcurenta mindlessvrs mindlessvrs Buna ziua , Am cateva intrebari legate de un \"angajament de confidentialitate\" pe care seful meu mi l-a trantit pe masa acum 2 zile. Sunt 2-3 articole ... (vezi toată discuția)
Act aditional madalinar madalinar Buna ziua daca acest topic se adresweaza si angajatorilor va rog sa-mi comunicati ce clauza as putea introduce pentru ca angajatii societatii mele sa nu ... (vezi toată discuția)