avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... pot sa trimit o factura prin posta?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

pot sa trimit o factura prin posta?

sunt angajata la o societate in domeniul termopanelor.am vru sa ajut niste prieteni si le-am facut o lucrare maricica,cu un avans la care nu are chitanta,urmand ca diferenta sa o plateasca in rate.factura si chitantele urmand fi facute la urma pentru a nu platii tva.va rog sa ma ajutati cum as putea sa ies din aceasta incurcatura tinind cont de faptul ca prietenii mei fac pe prostii si ma amana cu plata ratelor.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: LORENA.C , utilizator 15:46, 28 Iulie 2010
va multumesc din suflet ptr sfaturi.sper din tot sufletul sa pot rezolva aceasta problema .pe mine ma interesa in mod expres daca trimisul facturii prin posta sau alceva este legala si fara semnatura clientului
exista un termen limita de zile pana se poate emite factura?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
dovmihaela68, utilizator
Cod Fiscal
Art. 155. - (1) Persoana impozabilă care efectuează o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decât o livrare/prestare fără drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) şi (2), trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar, cel târziu până în cea de-a 15-a zi lucrătoare a lunii următoare celei în care ia naştere faptul generator al taxei, cu excepţia cazului în care factura a fost deja emisă. De asemenea, persoana impozabilă trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar, pentru suma avansurilor încasate în legătură cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel târziu până în cea de-a 15-a zi lucrătoare a lunii următoare celei în care a încasat avansurile, cu excepţia cazului în care factura a fost deja emisă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stornare avans. problematica facturilor de avans. nbck nbck Salutare tuturor, Sunt relativ nou venit in randul intreprinzatorilor si de aceea vreau sa ma lamuriti cu urmatoarea dilema. Am contractat de la o firma o ... (vezi toată discuția)
Procedura suma primita ramburs de la curier sevenx sevenx Buna ziua, Cum se procedeaza in cazul in care un SRL vinde un produs unei persoane fizice, expedierea facandu-se prin curier iar plata produsului facandu-se ... (vezi toată discuția)
Avasuri de la clienti sanducatanas sanducatanas Am un client care in contul unor viitoare livrari de marfuri mi-a virat prin banca o suma de bani sa zicem 10.000 lei.Cum inregistrez in contabilitate aceasta ... (vezi toată discuția)