avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general un raspuns concediu prenatal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

un raspuns concediu prenatal

Sunt anagajata la firma sotului meu in calitate de contabil ( din luna aprilie 2007) iar inainte de aceasta am fost angajata la o firma de contabilitate.
Acum sunt insarcinata in 9 luni si din zi in zi tr sa nasc.
Incepand cu luna august 2007 am intrat in concediu prenatal.
In cadrul firmei este un angajat care a terminat Economia generala si a facut si contabilitate in cadrul facultatii.

Intrebarea este daca el poate tine contabilitatea in continuare???Sau tr sa aiba si studii speciale de contabilitate??

O alta intrebare: pentru mine care intru in concediu prenatal tr sa intocmesc vreun act de suspendare din functie....sau este suficient sa depun declaratiile cu concediu si certificatul medical la sanatate?
Cel mai recent răspuns: alina39 , utilizator 09:12, 5 Septembrie 2007
Cand intri in concediu prenatal se face suspendarea contractului cu art.50 lit.a,apoi cand intri in concediu de crestere a copilului faci incetarea suspendarii, si in acelasi timp faci suspendarea contractului cu art.51 lit.a.Dupa ce trec cei 2 ani de concediu se face iar incetarea suspendarii.
Va multumesc pt rasp Dvs., dar ma intereseaza ce act tr sa intocmesc pt suspendare...... asta nu stiu.Un act aditional???
Se face decizie. de suspendare si decizie de incetare a suspendarii. Daca intri pe site la itm, gasesti si modele de decizii la formulare.Cu privire la persoana care a terminat facultatea, poate fi angajat ca si contabil, numai ca nu va putea semna bilantul, daca nu este expert.
Pe perioada de concediu de maternitate (prenatal si lauzie) nu se face decizie de suspendare. Suspendarea are loc in baza certificatelor de concediu medical, pe care le prezentati lunar la firma.
:( Acum chiar m-am blocat.
Ce tr sa fac???
Decizie sau nu???

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Pena Pena Buna ziua Sunt gravida angajata de doi ani pe per nedeterminata. In luna septembrie pe data de 10-11 2007 tr sa nasc.Nu stiu cum tr sa procedez cu ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si indemnizatie crestere copil Angheloiu Cristina Angheloiu Cristina Buna ziua, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de 02.10.2012 si sunt insarcinata in 7 luni. Cel mai probabil voi naste in luna ... (vezi toată discuția)
Prenatal dupa ccc georginica georginica Sunt insarcinata cu al doilea copil si voi naste pe 02.08.2010. Sunt in concediu crestere copil pana pe 13.05.2010. Dupa terminarea CCC-ului doresc sa intru ... (vezi toată discuția)